Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

«Επί σκοπόν»

Έτοιμοι για «πυρά ομαδόν» βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των λιμενεργατών σε γνώση των οποίων έχουν περιέλθει στοιχεία αλλά και δημοσιεύματα που θέλουν σε εξέλιξη κινήσεις, αρχής γενομένης από Θεσσαλονίκη, για την οικονομική στήριξη του εγχειρήματος εκχώρησης των ΣΕΜΠΟ από το δάνειο που συνήψε ο Κεφαλογιάννης με την ΕΤΕπ.

Με τις τραπεζικές «στρόφιγγες» κλειστές λόγω κρίσης και τα διεθνή χρηματιστήρια να «φλερτάρουν» διαρκώς με τα «λίμιτ ντάουν» των μετοχών των εταιριών ανεξαρτήτως μεγέθους το ενδεχόμενο να επιχειρηθεί κάτι τέτοιο έχει ξεσηκώσει τους συνδικαλιστές που αισθάνονται για μία ακόμη φορά δικαιωμένοι στην άποψή τους ότι υφίσταται πεδίο για αυτοδύναμη ανάπτυξη των δύο εμπορικών λιμένων.
Το «φρενάρισμα» των διαπραγματεύσεων στη Θεσσαλονίκη και οι αλληλοσυγκρουόμενες εκτιμήσεις για το αν θα κλείσει Νοέμβρη ή Δεκέμβρη η διαδικασία του διαλόγου επι του σχεδίου της σύμβασης έχουν θέσει σε κατάσταση συναγερμού τους συνδικαλιστές που χθες επι της ουσίας κατάγγειλαν ότι όλη η διαδικασία των διαγωνισμών είναι διάτρητη νομικά και αντισυνταγματική ενόψει και της σημερινής διαδικασίας στο ΣτΕ και της ουσιαστικά προαναγγελθείσας αναβολής της συζήτησης.
Το ρευστό του πολιτικού σκηνικού αλλά και η σοβούσα κρίση κάνουν τους συνδικαλιστές να αισιοδοξούν για την «κακή» εξέλιξη του κυβερνητικού εγχειρήματος συνυπολογίζοντας ότι με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου κάπου στις αρχές του νέου έτους οι παραγωγικές τάξεις «κάνοντας ταμείο» θα επιρρίψουν ευθύνες στην κυβέρνηση για τα «δεινά» που έχουν υποστεί όσον αφορά στη συμπίεση του κέρδους τους από τις κινητοποιήσεις στα λιμάνια.
theseanation.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα νέα είναι καλά παιδιά! Ελπίζω να πιάνουν τόπο οι κόποι μας αλλά έχουμε σοβαρό έλλειμα στο επίπεδο της επικοινωνίας με τα ΜΜΕ. Χρειάζεται να βγούμε πιο δυναμικά στο επίπεδο της ενημέρωσης προς την κοινωνία. Τ θέμα είναι πολύ σοβαρό για να "μένει" γνωστό μόνο μεταξύ μας. Το γνωρίζουμε ότι τα ΜΜΕ δεν μας "παίζουν" αλλά νομίζω ότι πρέπει να επικεντρωθούμε πιο πολύ στο θέμα.
Καλή συνέχεια και η νίκη θα είναι δική μας!