Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

ΟΜΥΛΕ: Περί δικαίωσης ο λόγος (update)

6 Νοε, 2008 - 13:11 Τις νομικές τους θέσεις και απόψεις για το θέμα της εκχώρησης των ΣΕΜΠΟ σε ΟΛΠ και ΟΛΘ ανέπτυξαν πριν λίγο οι συνδικαλιστικοί φορείς των λιμενεργατών, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στα γραφεία της Ένωσης στον Πειραιά, σημειώνοντας ότι το όλο εγχείρημα είναι αίολο νομικά.

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, επανέλαβαν τις γνωστές τους θέσεις περί αυτοδύναμης ανάπτυξης των εμπορευματικών σταθμών αλλά και για τις δυνατότητες που έχουν τα δύο λιμάνια να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά, στις συνθήκες που διαμορφώνονται στο διεθνές λιμενικό σύστημα.

Συγκεκριμένα ζήτησαν να μην παραχωρηθεί το λιμάνι στην Κινεζική Cosco αλλά αντιθέτως να προχωρήσουμε σε ένα 5ετές επενδυτικό πρόγραμμα με οργανωτικές και λειτουργικές αλλαγές υπέρ του λιμένα.

Ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γιώργος Γεωργακόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, υποστήριξε ότι το λιμάνι πρέπει να μείνει υπό κρατικό έλεγχο «και αυτό αποτελεί στρατηγικής σημασίας θέμα, διότι έχει να κάνει με τη διαμόρφωση των τιμών» είπε.

Κατά τον ίδιο «η οικονομική κρίση και το κραχ των ιδεών της απόλυτης κυριαρχίας της αγοράς οδήγησαν κυβερνήσεις όλων των μεγάλων κρατών να επανεξετάσουν το ρόλο του κράτους και να το εντάξουν ενεργητικότερα στις οικονομικές διεργασίες». Αντιθέτως στην Ελλάδα, όπως σχολίασε ο κ.Γεωργακόπουλος «ξεπουλάμε δημόσια περιουσία τη στιγμή που μπορεί από μόνη της να αποδειχτεί κερδοφόρα και αναπτυξιακή».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ κατήγγειλε ότι ο ΟΛΠ και η κυβέρνηση είχαν υποσχεθεί έλεγχο στην τιμολογιακή πολιτική του νέου ιδιοκτήτη του λιμένα, ωστόσο, από τη συμφωνία προκύπτει «ότι αυτοί θα λειτουργούν ανεξέλεγκτα και βάσει των δικών τους επιλογών για κέρδη».

Επίσης, στη συνέντευξη αναφέρθηκε ότι αναβολή της συζήτησης στο ΣτΕ (της προσφυγής των λιμενεργατών κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμένα) δείχνει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο αλλά «δεν θα το καταφέρει. Ως λιμενεργάτες έχουμε εμπιστοσύνη ότι δικαιοσύνη θα πράξει τα νόμιμα».

Οι συνδικαλιστές τέλος, σημείωσαν την αναβολή της εξέτασης ως μία εκ των κινήσεων της κυβέρνησης να αποφύγει την σύγκρουση με νομικά επιχειρήματα, υπενθυμίζοντας ότι αργά ή γρήγορα αυτό θα συμβεί, οπότε και θα δικαιωθούν.

THESEANATION

Δεν υπάρχουν σχόλια: