Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Και η μεταποίηση στα σχέδια της Cosco για την Ελλάδα
24/11/2008

Το Mariinews ήταν εκεί

Φωτό Marinews.gr

Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις η Cosco θα δημιουργήσει δύο προβλήτες σύγχρονες, με 350 εκ.ευρώ που θα μπορούν να εξυπρετήσουν ταυτόχρονα έξι containerships δυναμικότητας 10.000 εμπορευματοκιβωτίωντο καθένα.
Επίσης, ο πρόεδρος της Cosco προσέθεσε ότι εκτός από τα πλοία και τα φορτία της εταιρείας, στο λιμάνι του Πειραιά θα έρχονται πλοία και φορτία από ακόμη τρεις μεγάλες εταιρείες που συνεργάζονται στενά με τον κιζενικό κολοσσό.
Για το μέλλον άφγησε ανοικτό το ενδεχόμενο η Cosco να κάνει και άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα σε logistics και οδικές μεταφορές.

Μεταποίηση

Ο πρόεδρος της Cosco αποκάλυψε ότι ο Όμιλος σχεδιάζει να «τρέξει» πρόγραμμα μεταποίησης προϊόντων στη χώρα. Όπως τόνισε το πότε και το πως θα γίνει αυτό δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί αλλά θα γίνει.

Η ελληνική κυβέρνηση

Ο cpt Wei ξεκαθάρισε ότι η Cosco ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ελληνικής κυβέρνησης και του έλληνα πρωθυπουργού για να αναπτύξει το λιμάνι του Πειραιά και να το καταστήσει κέντρο διαμετακομιστικού εμπορίου στην ανατολική Μέσογειο.
Επίσης, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι όταν ολοκληρωθούν τα σχέδια της Cosco στη χώρα μας θα τον παρασημοφορήσει και η ελληνική αλλά και τα συνδικάτα για την προσφορά του Ομίλου στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και στη δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας, όπως συνέβη σε ανάλογες περιπτώσεις σε χώρες που έχει ήδη επενδύσει ο κινεζικός κολοσσός.


MARINEWS



Το δικό μου παράσημο μπορώ να του το δώσω από τώρα.


Πάρε τα <<κουνουπίδια >> μου κάπτεν


Δεν υπάρχουν σχόλια: