Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Γιάννης Μίχας: “Εθνικό έγκλημα η ιδιωτικοποίηση των Λιμανιών”

Την κατηγορηματική αντίθεση της Νομαρχίας Πειραιά στην συμφωνία για την παραχώρηση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ στην κινέζικη COSCO, εξέφρασε για μια ακόμη φορά ο Νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας.
“Η ιδιωτικοποίηση των Λιμανιών, τα οποία αποτελούν τομείς στρατηγικής σημασίας για την οικονομία και την τοπική ανάπτυξη, είναι εθνικό έγκλημα και καταστροφική επιλογή για τη χώρα. Η παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ στο ιδιωτικό κεφάλαιο θα προκαλέσει αλυσιδωτές εκρηκτικές αρνητικές εξελίξεις για τους εργαζόμενους, την τοπική οικονομία, τις εισαγωγές και τις εξαγωγές, ολόκληρη την αγορά, αλλά και το περιβάλλον”, δήλωσε ο ίδιος.
“Δεν θα επιτρέψουμε”, συνέχισε, “στην ελληνική κυβέρνηση και στην COSCO να μετατρέψουν τον ευρύτερο Πειραιά σε China Town, καταστρέφοντας τον παραγωγικό ιστό της πόλης, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες ήδη δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης. Θα αγωνιστούμε, προκειμένου το λιμάνι του Πειραιά να μην μετατραπεί σε «λιμάνι ευκαιρίας» και «μαύρης εργασίας» με χαμηλόμισθους ανασφάλιστους και χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα εργαζομένους”.

1 σχόλιο:

vagelis είπε...

THIMITHITE SKARAMAGA!!!
KALOS O GIANNIS