Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Τώρα αρχίζουν τα... δύσκολα

Αποφασισμένοι να μην καταθέσουν τα όπλα αμαχητί είναι οι συνδικαλιστικοί φορείς των λιμενεργατών που αύριο κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δ.σ. του ΟΛΠ, όπου μέλλεται να επικυρωθεί και επίσημα η COSCO ως προσωρινός ανάδοχος, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας (09.00-13.00), συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού.
«Τίποτα δεν έχει τελειώσει...» σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος Γ. Γεωργακόπουλος για να τονίσει ότι οι συνδικαλιστικοί φορείς είναι αποφασισμένοι να παλέψουν με κάθε πρόσφορο τρόπο για την ανατροπή του σκηνικού εκχώρησης των δύο εμπορευματικών λιμένων.

Υπάρχουν τρωτά σημεία, συνέχισε ο κ. Γεωργακόπουλος στην όλη διαδικασία και ιδιαίτερα στο νομικό καθεστώς που έχει εδράσει το όλο εγχείρημα, υπενθυμίζοντας ότι η Ομοσπονδία ήδη έχει προσφύγει στο ΣτΕ για τα θέματα αυτά. Περιμένουμε την εκδίκαση όποτε αυτή γίνει, είπε, για να αναπτύξουμε τα επιχειρήματά μας ασχέτως αν στο μεσοδιάστημα επιχειρηθεί τροποποίηση με υπουργικές αποφάσεις σημείων που καθιστούν έωλο το όλο εγχείρημα.
Στο σημείο αυτό ο κ. Γεωργακόπουλος άφησε ανοικτό και το θέμα των επιπτώσεων από την αναμενόμενη απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, για την υπόθεση της σύμβασης ΟΛΠ-MSC η οποία κατ αυτόν έχει καθυστερήσει πολύ.
Καλά πληροφορημένες πηγές εκτιμούσαν πάντως, ότι η εν λόγω απόφαση ίσως γνωστοποιηθεί μέχρι τα τέλη του μήνα χωρίς, ωστόσο να προβούν σε εκτιμήσεις περί του περιεχομένου της απόφασης.
Αύριο το μεσημέρι πάντως, θεωρείται σίγουρο, ότι ο υπουργός ΕΝΑΝΠ κ. Γ. Βουλγαράκης θα αναφερθεί στην απόφαση του ΟΛΠ, ενώ δεν αποκλείεται, αν προκληθεί από ερωτήσεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, να σχολιάσει το θόρυβο που δημιουργήθηκε περί του τιμήματος της πλειοδότριας και των «αντιφατικών» ανακοινώσεων που αποτέλεσαν αιτία ακόμη και πολιτικής αντιπαράθεσης.
Συνδικαλιστικοί φορείς ωστόσο, σχολιάζοντας την επόμενη ημέρα, σημείωναν με νόημα ότι τα δύσκολα θα αρχίσουν μετά την «τελετή» των υπογραφών της συμφωνίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι διαπραγματεύσεις θα τραβήξουν εις μάκρος, καθώς, στο τελικό κείμενο θα επιχειρηθεί να καλυφθούν σημεία που η Ομοσπονδία θεωρεί «τρωτά» και εξ αντικειμένου θέματα που θα εξετάσει το ΣτΕ.

Aπό το theseanation

Δεν υπάρχουν σχόλια: