Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

Τον διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης των δύο διαγωνισμών από την κυβέρνηση, επισημαίνει με ερώτησή της η Βουλευτής Ελπίδα Τσουρή, υποβάλλοντας αίτηση κατάθεσης σχετικών με τις ενστάσεις εγγράφων.

Όπως αναγνωρίζει η Βουλευτής Χίου, «η διαδικασία διενέργειας του διαγωνισμού για την εκχώρηση των ΣΕΜΠΟ στο λιμάνι του Πειραιά χαρακτηρίζεται από εξαιρετική ταχύτητα. Η διαδικασία εξέτασης της ένστασης της Cosco κατά της κοινοπραξίας Hutchison, διήρκησε μόλις μία εβδομάδα. Ακολούθησε το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών και οι πρόωροι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για το τίμημα εκχώρησης του ΣΕΜΠΟ στο Λιμάνι του Πειραιά.
Δεν παρατηρείται όμως» επισημαίνει «η ίδια σπουδή στο διαγωνισμό για την εκχώρηση του ΣΕΜΠΟ στον ΟΛΘ».

Η κ.Τσουρή επικαλείται με ανακοίνωσή της, πληροφορίες, οι οποίες αναφέρουν ότι η κωλυσιεργία αυτή είναι σκόπιμη επειδή τίθενται σοβαρά θέματα, που αφορούν στην νομιμότητα συμμετοχής κάποιων εκ των υποψηφίων αναδόχων, όπως, μεταξύ άλλων, η συμμετοχή υπεράκτιων εταιρειών.

«Είναι μάλιστα πολύ πιθανό» καταλήγει στην ανακοίνωσή της, «τα αποτελέσματα της εκδίκασης αυτών των ενστάσεων, να επηρεάσουν άμεσα και το διαγωνισμό στον ΟΛΠ».

Για τους παραπάνω λόγους η Βουλευτής του Ερωτά τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας:

- Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους η Κυβέρνηση διαχειρίζεται και αντιμετωπίζει με τρόπο διαφορετικό την εξέλιξη των δύο διαγωνισμών; Παρακαλώ για την κατάθεση όλων των ενστάσεων που αφορούν στους δύο διαγωνισμούς.
- Έχει διερευνηθεί η πιθανότητα συμμετοχής υπεράκτιων εταιρειών στις υποψήφιες ανάδοχες κοινοπραξίες; Ποια είναι η θέση της Κυβέρνησης;


theseanation

Δεν υπάρχουν σχόλια: