Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Προβλήτα Ι, ο οποίος μέλλεται να παίξει ρόλο ανταγωνιστού απέναντι στον πάροχο που θα κατοχυρώσει το λιμάνι του Πειραιά συζητείται αυτή την ώρα σε συνεδρίαση του ΔΣ.

Το βασικό κόστος του εξοπλισμού που αφορά τρεις Super Post Panamax γερανογέφυρες, δύο Panamax γερανογέφυρες και οκτώ RΜG, είναι ύψους 80 εκατ. ευρώ.

Ο προβλήτας θα έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης πλοίων μεταφορικής ικανότητας 10.000 και άνω TEU ή περισσότερων μικρότερων feeder πλοίων, καθώς, τα βυθίσματά του και το μήκος του θα το επιτρέπουν.

Στο μεταξύ όσον αφορά τον διαγωνισμό το τελικό πρακτικό για τις οικονομοτεχνικές προσφορές θα έχει συνταχθεί μέχρι τις 10 Ιουνίου, με προοπτική να συζητηθεί στο εντός των επόμενων της σύνταξης ημερών συνεδρίαση του ΔΣ, όπου και θα ανακηρυχθεί ο προσωρινός ανάδοχος.

Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί κατά πάσα πιθανότητα εντός διμήνου όπου και μετά τις διαπραγματεύσεις με τον προσωρινό ανάδοχο θα μπουν και οι τελικές υπογραφές, επί του κειμένου που θα τεθεί υπόψιν της εταιρείας κατά τις διαπραγματεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: