Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Για «θερμό καλοκαίρι» στα δύο μεγάλα εμπορικά λιμάνια της χώρας κάνουν λόγο συνδικαλιστικοί κύκλοι των λιμενεργατών που υποστηρίζουν τη συνέχιση της αποχής από υπερωριακή απασχόληση.

Εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων, χθες, δεν έκρυβαν τον προβληματισμό τους για τη στάση των λιμενεργατών, καθώς, συνυπολόγιζαν ότι οι σημερινοί ρυθμοί στα εμπορικά λιμάνια θα γίνουν χειρότεροι με την έναρξη των καλοκαιρινών αδειών.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος, Γιώργος Γεωργακόπουλος, αμέσως μετά το άνοιγμα των προσφορών στο λιμάνι του Πειραιά εμφανίστηκε σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς κάνοντας λόγο για «επικοινωνιακό τρυκ της κυβέρνησης», όσον αφορά στη διαδικασία του διαγωνισμού. Υπαινισσόμενος ουσιαστικά ότι η διαδικασία, επί της οποίας κάνει λόγο για προμελέτη, εδράζει σε διακρατική συμφωνία, για να υπενθυμίσει το προ διετίας αναρτηθέν πανό «καλωσορίσματος» της Cosco, με αφορμή την τότε έλευση του μεγαλύτερου πλοίου της εταιρίας στον Πειραιά.

Θέτοντας ερωτήματα περί της πρόσφατης ένστασης της Cosco, ο κ. Γεωργακόπουλος σημείωσε ότι δεν έγινε γνωστό ποιο θα είναι το ετήσιο ενοίκιο που θα λαμβάνει ο ΟΛΠ αλλά και ποιο είναι το ποσοστό των εσόδων, αλλά και με βάση ποια στοιχεία έχουν γίνει οι υπολογισμοί.

Όσο για τις επενδύσεις, σύμφωνα με τον κ. Γεωργακόπουλο, η μόνη εφικτή είναι ύψους 110 εκατομμυρίων που προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο του ΟΛΠ, καθώς, ο Προβλήτας ΙΙΙ δεν θα γίνει δεδομένων των προσφυγών στο ΣτΕ από όμορους Δήμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: