Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

Οριστική και αμετάκλητη είναι η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΠ, με την οποία επικυρώνει το πρακτικό της Επιτροπής που ανακηρύσσει επίσημα πλέον ως προσωρινό ανάδοχο την Cosco.
Συγκεριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΠ ΑΕ, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της 24ης Ιουνίου, αποφάσισε:
- Την έγκριση του Πρακτικού Νο. 3 της Επιτροπής Διαγωνισμού, αναφορικά με την παραχώρηση των προβλητών ΙΙ & ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων της ΟΛΠ ΑΕ, βάσει του οποίου η εταιρεία Cosco Pacific Ltd ανακηρύσσεται προσωρινός ανάδοχος, και
- Την κατακύρωση του διαγωνισμού στην ανωτέρω εταιρεία.
Το γεγονός θα αναφερθεί στην αυριανή Γενική Συνέλευση, στο πλαίσιο των γενικών ανακοινώσεων, οι εργασίες της οποίας αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς, πέραν της τοποθέτησης του βασικού μετόχου, θα υπάρξει και η τοποθέτηση των συνδικαλιστών.

Ουσιαστικά από αύριο ξεκινούν οι τελικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΟΛΠ και Cosco, που θα οδηγήσουν στην υπογραφή της τελικής συμφωνίας, η οποία υπολογίζεται στα τέλη Σεπτέμβρη.

Ωστόσο, η επίσπευση των ρυθμών δεν αποκλείεται να στοχεύει στο να προλάβουν τη διαδικασία εξέτασης της όλης υπόθεσης των διαγωνισμών στο ΣτΕ το Νοέμβρη, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο καθυστέρησης της διαδικασίας της συμφωνίας, μέχρι της γνωμοδοτήσεως του Συμβουλίου.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι απρόβλεπτος παράγων χαρακτηρίζεται η υπόθεση της εξέτασης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού του θέματος της συμφωνίας ΟΛΠ - MSC, καθώς η απόφαση που έχει καθυστερήσει «ανεξήγητα» δεν αποκλείεται να προσδώσει νέα τροπή στην όλη διαδικασία του διαγωνισμού, όσον αφορά στο νομικό υπόβαθρο, πράγμα που θα επιχειρηθεί να «καλυφθεί» από τον ΟΛΠ σε έκτακτη Γενική Συνέλευση στα μέσα Ιουλίου.

Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη οι ρυθμοί χαρακτηρίζονται «ράθυμοι», όσον αφορά στις ενστάσεις που έχουν κατατεθεί, γεγονός που προκάλεσε ερώτημα Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για τη διαφοροποίηση ρυθμών στις διαδικασίες των διαγωνισμών, και σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα ή αύριο επ' αυτού θα υπάρξει απάντηση, κατά πάσα πιθανότητα από τον ΟΛΘ.


theseanation

Δεν υπάρχουν σχόλια: