Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

ΤΕΛΟΣ

Τον τερματισμό των κινητοποιήσεων του λιμενεργατικού προσωπικού κάθε ειδικότητας στην ΟΛΘ ΑΕ από σήμερα Πέμπτη 05/06/2008 ανακοίνωσε η ΟΛΘ Α.Ε. .

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, ο τερματισμός των κινητοποιήσεων επιτεύχθηκε μετά από μακρές και επίπονες διαπραγματεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδας, των Σωματείων εργαζομένων "Σύνδεσμος Αρχιεργατών Εποπτών ΟΛΘ", "Ένωση Υπαλλήλων Παραλαβής και Παράδοσης Εμπορευμάτων (Σημειωτές) ΟΛΘ", "Σωματείο Φορτοεκφορτωτών ΟΛΘ" και της Διοίκησης της Ο.Λ.Θ. ΑΕ.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΘΕΛΕΙ ΨΥΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ.ΦΕΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΙΓΟΨΥΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ
ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΙΝΤΡΙΚΑΔΩΡΟ ΤΟΝ
ΛΕΥΤΕΡΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Οι πειραιωτες εχουν τσαγανο και τις ιστοριες για αγριους που τους ξεφουρνιζει ο μεγαλοκοπριτης και μεγαλοαρπακτικο βουλγαρακης της γραφουν στα παλια τους τα παπουτσια

Ανώνυμος είπε...

Απόψε ανέβηκε και ο σκατόγερος με το γιο του στη Σαλονίκη να βάλουν τις βρωμοϋπογραφές τους στην ταφόπλακα των συναδέλφων μας εκεί.

Ανώνυμος είπε...

AYTH H KYBERNHSH UA DEI EJOYSIA META
APO 40 XRONIA

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι το πότε θα φύγει αυτή η κυβέρνηση ώστε να κάνει 40 χρόνια για να ξαναδει εξουσία.
Διότι αν είναι να φύγει σε 40 χρόνια, άστο μεγάλε....κάηκες

Ανώνυμος είπε...

Η ΧΗΡΑΓΩΓΗΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΙΜΑ.
ΟΤΑΝ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΣΑΝ ΟΛΠ 4,3ΔΥΣ ΕΥΡΟ ΚΑΙ ΕΚΤΙΝΑΣΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΥΨΗ ΤΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ
ΕΥΡΟ.ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΥΠΟΤΗΘΕΜΕΝΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΤΙΜΙΜΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ 450 ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΟ ΚΑΙ Η ΜΕΤΟΧΗ ΠΕΦΤΕΙ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ
ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΟΧΗ.
ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ.
ΕΔΩ ΔΥΣΤΗΧΩΣ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΡΝΗΣΗ
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΙΝΗΤΑΙ
ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ.
ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΤΟΧΟΣ ΣΤΟΝ ΟΛΠ ΚΑΙ ΝΟΙΩΘΕΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ
ΜΠΩΡΕΙ ΝΑ ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ .

Ανώνυμος είπε...

Αισχος για τούς "συναδέλφους" της Θεσ/κης !!
Ντροπή και στην ΟΦΕ εάν κρύβεται πίσω απο αυτή την προδοσία!!
Οσον αφορα για την νέα Ομοσπονδία Λιμενεργατών, νομίζω ότι πρέπει να συνταχθούμε με τούς Υπαλλήλους στήν ΟΜΥΛΕ πλέον !!!!
ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλουθώ με προσοχή τα σχόλια σας και βασικά σκέφτομαι μερικά πράγματα τα οποία αισθάνομαι την ανάγκη να σας τα μεταφέρω.
Καταρχήν θα ήθελα να πω στο φίλο που αναφέρεται σε χειραγώγηση των μετοχών ότι όντως έχει δίκιο και τυπικά υπάρχει θέμα.
Επι της ουσίας όμως...σιγά τα ωα. Η μετοχή του ΟΛΠ δεν είναι δα και κανά χαρτί της προκοπής. 25% είναι μέσα στο ΧΑ και απο αυτό ένα 10% περίπου διαχειρίζεται η Morgan Stanley για λογαριασμό ξένου found.
Δε λέω ότι ο Βουλγαράκης δεν έκανε φάουλ, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές, δεν έχασε και η βενετιά βελόνι από 100 (άντε 1.000) κωλόχαρτα που πήγαν και ήρθαν.
Αναφορικά τώρα με τη στάση των εργατών στη Θεσσαλονίκη και το κατά πόσο είναι αντρίκια ή όχι αυτό που θα ήθελα να πω ότι είναι έχουμε πέσει όλοι μας σε μια ατέλειωτη αριστερίστικη παπαρολογία που δε μας επιτρέπει να δούμε πέρα απο τη μύτη μας, και εξηγούμε.
Στη πραγματικότητα και ιστορικά οι Έλληνες είμαστε έμποροι και μεταπράτες. Κάτι που φαίνεται άλλωστε από την ιστορία μας στη θάλασσα.
Επι δεκαετίες ολόκληρες όμως, τόσο οι άθλιες κυβερνήσεις αυτού του τόπου, όσο και η αριστερά μας καλλιέργησαν στο μυαλό την ιδέα της βαριάς βιομηχανίας. Οι μεν κυβερνήσεις γιατί ήταν για τα μπάζα οι δε αριστέρα για να έχει το κατάλληλο υπόβαθρο να παίξει μπάλα, διότι χωρίς εργάτη τη σκατά να τη κάνεις την έπανάσταση.
Αυτές οι λογικές που αν και εκκινούσαν απο αλλού συναντιώντουσαν για δεκαετίες σε διάφορα σημεία της κοινωνίας μας έβγαλαν μακριά από τη φύση μας - αυτή του εμπόρου - και μας αποστέρησαν από τη δυνατότητα να διαπραγματευόμαστε υπό την έννοια να βλέπουμε πιο μακριά και να μυριζόμαστε τις εξελίξεις.
Έτσι βρισκόμαστε σήμερα στη δυσάρεστη θέση να είμαστε στη γωνία και να παλεύουμε για τα μίνιμα, έχοντας χάσει τα μάξιμα.
Δυστυχώς αγαπητοί φίλοι τα πράγματα γύρω μας τρέχουν και αν δεν βρούμε ένα άλλο τρόπο να διαπραγματευτούμε μαζί τους θα μας κλαίνει οι ρέγγες και οι αριστερές και οι δεξιές.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό το σχόλιο των 12.58 και ευχαριστούμε για την τεκμηρίωση κάποιων ζητημάτων.
Σε ότι αφορά την Θεσσαλονίκη πάντως δεν νομίζω ότι είναι υπόθεση με την οποία ασχολούμαστε μόνο και μόνο για να καλύψουμε η να εκφράσουμε τις αριστερίστικες παπαρολογικές ιδεοληψίες (δεν το λέω ειρωνικά αυτό).
Δυστυχώς με τις παραμβάσεις κάποιων συνδικαλισταράδων η Θεσ/νίκη πολλές φορές χρησιμοποιήθηκε σαν Δούρειος Ίππος για να ανατραπούν πολλά (εργασιακά κλπ) και να χειραγωγηθούν οι Λιμενεργάτες σύμφωνα με τις επιλογές των εκάστοτε κυβερνήσεων.
Το πρόβλημα λοιπόν υφίσταται από τα "μέσα", και εκεί βρίσκουν υπόβαθρο και επωφελούνται κάποιοι προσωπικά.
Η ρήξη του μετώπου ήταν αυτό που επιδίωκε η κυβέρνηση από την πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων μας.
Και το "πέτυχε" σήμερα μετά από έξι μήνες αγώνα. Τη λέξη πέτυχε την έβαλα σε εισαγωγικά γιατί στη Θεσ/νίκη οι χειριστές κρατάνε γερά και θα κρατήσουν όσο ακόμα χρειαστεί μαζί με όλους μας.
Οι εργασίες που μπορούν να γίνονται χωρίς τους χειριστές είναι ελάχιστες και φυσικά δεν αφορούν κοντέϊνερς και συμβατικό φορτίο.
Η επιτυχία λοιπόν συνίσταται μόνο στο ότι ένα κομμάτι εργαζομένων θα είναι διαθέσιμοι προς εργασία αλλά δεν θα έχουν αντικείμενο. Το πιο προσβλητικό για τους συναδέλφους μας λιμενεργάτες εκεί είναι ότι θα δίνουν παρών και θα πληρώνονται χωρίς να εργάζονται.
Στην πλάτη του αγώνα των χειριστών θα παίρνουν μεροκάματο.
Αυτό είναι το άκρον άωτον της ξεφτίλας τους εκεί πάνω.
Σε ότι αφορά τώρα τα σχόλια για το εμπόριο πραγματι έτσι είναι. Οι ίδιοι οι έμποροι όμως που έπρεπε να ασχοληθούν πολύ σοβαρά με το θέμα της παραχώρησης των ΣΕΜΠΟ, των πυλών δηλαδή του εισαγωγικού και εξαγωγικού φορτίου, αντί να προσπαθήσουν και να τεκμηριώσουν μια θέση η οποία θα πήγαζε από κάποια επιστημονική μελέτη και θα μπορούσε να σταθεί σοβαρά,επικροτούν τις επιλογές της κυβέρνησης με κομματικά και μόνο κριτήρια, και εγκαλούν τους εργζόμενους να λύσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει.
Αυτά τα "ολίγα" για το σχόλιο του φίλου.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΩΝ 12.58 ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ.
ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ Η ΠΟΛΛΕΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Η ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΟΡΑ?
ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΤΕ
ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.
ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΠ ΠΟΛΥ ΒΡΟΜΙΚΟ ΚΑΙ
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΣΩΣ
ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

Ανώνυμος είπε...

Αναφορικά με το post του ανώνυμου των 8.58 θα ήθελα να διευκρινίσω κάποια πράγματα.
Όταν μιλώ για "αριστερίστικη παπαρολογία", προφανώς καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.
Δε μιλώ για την αριστέρα της ουτοπίας (όπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας μας), αλλά για την αριστερά των γραφειοκρατών του κόμματος που τα έχουν ισοπεδώση όλα. Αυτή την αριστέρα σας την χαρίζω. Προτιμώ τη δικιά μου.
Σχετικά με τους "εμπόρους" έλληνες, μιλώ για το ιστορικό γεγονός πως η έννοια εθνικιστής και Έλληνας είναι δύο πράγματα που δε πάνε μαζί. Ο Έλληνας ήταν, είναι και θα είναι πολίτης του κόσμου. Όποια πέτρα και να σηκώσεις θα τον βρεις απο κάτω. Προσωπικά έχω συναντήσει Έλληνα ταξιτζή snowbord στην Αλάσκα. Τι άλλο να σας πω ;
Αυτός ο παγκόσμιος Έλληνας με το πέρασμα του χρόνου εγκλωβίστηκε μέσα σε μια λογική που δε του ταιριάζει. Αυτό προσπαθώ να πω.
Αυτός ο εγκλωβισμός του αποστέρησε τη δυνατότητα να προχωρά μπροστά και να ανοίγει δρόμους όπως έκανε χιλιάδες χρόνια.
Όσα περιγράφεις ανώνυμε των 8.58 είναι υφίστανται μέχρι κεραίας και είναι συνεπακόλουθα αυτή της φυλακής μέσα στην οποία μας έχουν μπαγλαρώσει.

Για τον φίλο ανώνυμο των 9.21, καταρχήν σταμάτα να γράφεις με κεφαλαία γιατί νομίζω ότι φωνάζεις και τρομάζω. Κατά τα άλλα καλά το πας, αλλά προτείνω να ξαναδιαβάσεις το τελευταίο σκέλος της απάντησης μου στο προηγούμενο φίλο.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο και για τη θέση σου για την αριστερά, και για τον Έλληνα πολίτη του κόσμου. Είμαι ο 8.58 και δεν διαφωνώ σε κάτι απ όσα γράφεις. Ίσα ίσα πιστεύω και γώ στο σχετικό μπαγλάρωμα που έχουμε φάει και δεν μπορούμε να σκάσουμε μύτη για να αναπνεύσουμε.