Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

ΠΑΣΟΚ: «Τι θα γίνει εάν το ΣτΕ δικαιώσει τους λιμενεργάτες»;


Η Κυβέρνηση προτίθεται να προβεί στην επικύρωση της Σύμβασης παραχώρησης των ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ από τη Βουλή, μετά από την ολοκλήρωση της εκδίκασης της προσφυγής των εργαζομένων από το ΣτΕ; ρωτούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή και Νικόλαος Ζωίδης σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Αναστάση Παπαληγούρα.

Μάλιστα θέτουν και το ερώτημα : «Τι πρόκειται να συμβεί σε περίπτωση που η σύμβαση έχει μεν κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων, αλλά το ΣτΕ κάνει αποδεκτή την προσφυγή των εργαζομένων»;

Η ερώτηση.

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, από τις αρχές του Απρίλη του 2008, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά της νομιμότητας των αποφάσεων των Δ.Σ. των ΟΛΠ και ΟΛΘ, σχετικά με τη διακήρυξη των διαγωνισμών παραχώρησης των ΣΕΜΠΟ σε τρίτους.

Η ημερομηνία, που ορίστηκε, για τη συζήτηση της προσφυγής, από το αρμόδιο τμήμα του ΣτΕ ήταν, αρχικά, η 10η Ιουνίου 2008. Με παρέμβαση του Υπουργού ΕΝΑΝΠ, και με το επιχείρημα ότι πρόκειται για ένα ζήτημα μείζονος σημασίας, έγινε παραπομπή στην ολομέλεια του ΣτΕ, ορίζοντας ως νέα ημερομηνία εκδίκασης την 7η Νοεμβρίου 2008. Όμως, η διαδικασία εκδίκασης αναβλήθηκε, για μία ακόμα φορά, για τις 6 Μαρτίου 2009.

Αντίθετα, η διαδικασία εγκρίσεως από το Ελεγκτικό Συνέδριο της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ πραγματοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ, χωρίς, μάλιστα, να ληφθεί υπόψη το σχετικό υπόμνημα, το οποίο είχε υποβληθεί από τους εργαζομένους.

Η αναβολή της εξέτασης της προσφυγής των εργαζομένων από το ΣτΕ δημιουργεί ερωτηματικά σχετικά με την εξέλιξη των διαγωνισμών.

Βάσει των παραπάνω:

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός

Προτίθεται η Κυβέρνηση να προβεί στην επικύρωση της Σύμβασης παραχώρησης των ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ από τη Βουλή, μετά από την ολοκλήρωση της εκδίκασης της προσφυγής των εργαζομένων από το ΣτΕ; Αν όχι, τι πρόκειται να συμβεί σε περίπτωση που η σύμβαση έχει μεν κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων, αλλά το ΣτΕ κάνει αποδεκτή την προσφυγή των εργαζομένων;

Source: http://www.theseanation.gr/news/ports/tsouri-limenergates.htm

Copyright © 2008 TheSeaNation.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας απαντήσει η κυρία Τσουρή τι προτίθεται να κάνει το ΠΑΣΟΚ όποτε κι αν γίνει κυβέρνηση οσον αφορά το
δημόσιο χαρακτήρα του λιμανιού.
Η κυβέρνηση με τους χειρισμούς της όσον αφορά την παραχώρηση του λιμένως έχει πέσει σε πολιτικά και ποινικά αδικίματα αλλά ας μην ξεχνάμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που έμπασε τον ΟΛΠ στο χρηματηστήριο
και με διάφορες παρασκηνιακές μεθοδεύσεις έκαμψε τις αντιστάσεις των συνδικαλιστών που όπως φάνηκε έλενχε.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απολύτως με τον συνάδελφο.
Εκτός του ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση, πρέπει να δεσμευτεί από τώρα για την τύχη του λιμανιού, αν και εφόσον γίνει κυβέρνηση.
Τέρμα τα ψωμιά τους, ότι φάγανε-φάγανε. Αρκεί να προφτάσουμε να σώσουμε το λιμάνι πριν πέσουν.
Κανένας άλλος Τατούλης, ρε παιδιά!!!