Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Aλ.Αλαβάνος: <Πρωθυπουργέ, έχετε γίνει σαν τον Άγιο Βασίλη>

- Δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκέντρωση εργαζομένων στα λιμάνια

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ. Αλαβάνος, μιλώντας σε συγκέντρωση των εργαζομένων στα λιμάνια για την ανάκληση της υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (Σ.ΕΜΠΟ.) μεταξύ της Ο.Λ.Π. Α.Ε. και της COSCO, τόνισε:

<Μαζί με τον Π. Λαφαζάνη, τον Θ. Δρίτσα και την Α. Φιλίνη θέλω να χαιρετίσω τον αγώνα σας. Ένας αγώνας που, με την αντοχή του, τη συνέπειά του, την σταθερότητα, την επιμονή του, αλλά θέλω να ελπίζω και με τα αποτελέσματά του, θα μείνει στην ιστορία.
Είναι ντροπή χτες να μπαίνει με πλήρη άνεση και να περιφρονεί τη Βουλή ο Εφραίμ και ο Αρσένιος και σήμερα να στέκονται απέναντί σας τα ΜΑΤ. Απέναντι σε εργαζόμενους που υπερασπίζονται τη δημόσια περιουσία. Αν τα ΜΑΤ έπρεπε να είναι κάπου, θα έπρεπε ίσως να ήταν έξω από το λιμάνι του Πειραιά και έξω από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, για να μην αφήσουν κανένα κινέζικο ή βρετανικό ή αμερικάνικο ή οποιοδήποτε άλλο αφεντικό να μπει μέσα.

Θάθελα με την ευκαιρία αυτή να απευθυνθώ στον Πρωθυπουργό και να του πω:
Πρώτον, Πρωθυπουργέ, οδηγείς την Ελλάδα σ΄έναν εθνικό σημαιοστολισμό. Χθες στη Θεσσαλονίκη που βρέθηκα στη ΒΙΑΜΥΛ, στου Λαναρά, μαύρες σημαίες. Πριν από λίγη ώρα με την Εθνική Ασφαλιστική στην άλλη γωνία του Συντάγματος, μαύρες σημαίες. Τώρα εδώ με τους εργαζόμενους στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, μαύρες σημαίες.
Δεν θα αργήσει ναρθεί η μέρα, με την πολιτική που ακολουθείτε, που σε κάθε σπίτι της χώρας μας θα κρέμεται μια μαύρη σημαία. Και σε τέτοιες συνθήκες θα αναγκαστεί να αποχωρήσει η Ν.Δ.

Δεύτερο: Πρωθυπουργέ, προχωρείς σ΄ ένα διεθνές Βατοπέδιο, γιατί η πώληση του λιμανιού έχει κοινά στοιχεία με το σκάνδαλο του Αγ. Όρους. Όπως κι εκεί υπήρχε μια νομικά ασαφής κατάσταση που οδήγησε στις ανταλλαγές και στο πάρτι του Εφραίμ με τους επιχειρηματίες, έτσι και εδώ, τη στιγμή που εκκρεμεί ακόμη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τη στιγμή που υπάρχουν κι άλλα νομικά προβλήματα, παραδίδεται το λιμάνι του Πειραιά στους Κινέζους.
Αυτή τη στιγμή συμπαρασύρετε τον Πρόεδρο μιας χώρας όπως η Κίνα σε μια διεθνή παρανομία και η υπογραφή η οποία θα βάλετε το απόγευμα δεν θα έχει καμία απολύτως βάση.

Τρίτον: Πρωθυπουργέ, γιατί «δουλεύετε» τον κόσμο; Πώς είναι δυνατόν να βρίσκετε 28 δις € για να δώσετε στους μεγάλους τραπεζίτες, και να μην έχετε μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, όσο θα βάλουν οι Κινέζοι στην επένδυσή τους, για να ανανεώσετε και εκσυγχρονίσετε το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας, το οποίο είναι κερδοφόρο και έχει τεράστιες δυνατότητες;

Πρωθυπουργέ, έχετε γίνει σαν τον Άγιο Βασίλη. Μοιράζετε την Ολυμπιακή στο Κατάρ, τον ΟΤΕ στους Γερμανούς, το λιμάνι του Πειραιά στους Κινέζους. Δεν μπορεί να το ανεχθεί αυτό ο ελληνικός λαός.

Τέλος, καταλήγοντας θάθελα να πω ότι, εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ κι εγώ προσωπικά δεν είχα καμία θέση στο χτεσινό επίσημο γεύμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Καρ. Παπούλια προς τον Πρόεδρο της Κίνας. Κι ο ίδιος ο Μάο Τσε Τουνγκ να ήταν εκεί, εγώ δεν θα πήγαινα. Γιατί; Η επίσκεψη αυτή δεν ήταν για να αναπτυχθούν οι ελληνοκινεζικές σχέσεις στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της ισοτιμίας, πράγμα το οποίο θα ήθελε κανείς. Ήταν το χρυσό περιτύλιγμα προκειμένου να περάσει αυτή η απαράδεκτη αποικιακού τύπου εκποίηση του λιμανιού του Πειραιά.
Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ και η θέση η δικιά μου είναι εδώ, στις κινητοποιήσεις σας, μέχρι την τελική νίκη.>

Δεν υπάρχουν σχόλια: