Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Ανακοίνωση ΟΜΥΛΕ - ΕΝΩΣΗΣ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
(ΟΜ.Υ.Λ.Ε.)
ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ 1 & ΚΑΝΑΡΗ
(ΜΟΝΙΜΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ Ο.Λ.Π.)
ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 186 48 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΤΗΛ.: 4630.446-4614.763 FAX 4614.655

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΩΝ
ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ Ο. Λ. Π.
Θερμοπυλών 22 Πειραιάς 18545
TEL. : 2104614825 - 2104615721
FAX. : 2104611273
E-mail: dockers@otenet.gr


Πειραιάς 23/11/2008
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΗ Κυβέρνηση και οι Διοικήσεις των Οργανισμών επιχειρούν με την έλευση της Κινέζικης πολιτικής ηγεσίας να στήσουν πανηγύρια για δήθεν επικύρωση του ξεπουλήματος του ΣΕΜΠΟ στην κινέζικη COSCO που εδρεύει στις «Βερμούδες».
Επιβεβαιώνεται εδώ ότι πρόκειται περί διακρατικής συμφωνίας και όχι για διαγωνισμό !
Σε χρόνο ρεκόρ, γεγονός που έτυχε τα ειρωνικά σχόλια του τύπου, αποφασίστηκε η νομιμότητα του σχεδίου παραχώρησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Η ΟΜ.Υ.Λ.Ε. και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ όπως είχαμε έννομο συμφέρον καταθέσαμε αίτηση ανάκλησης στο Ελ. Συνέδριο στην οποία καταγράφονται πληθώρα όρων του σχεδίου οι οποίοι είναι παράνομοι και άλλων που διαφοροποιούνται από την διακήρυξη σε βάρος του ΟΛΠ. Ορίστηκε ήδη η εκδίκαση για τις 28/11/2008.
Κατόπιν αυτού το όποιο πανηγύρι επιχειρήσουν παρουσία της Κινέζικης ηγεσίας δεν θα έχει καμία πρακτική αξία. Καμία υπογραφή δεν μπορεί να υπάρξει μετά την ένστασή μας αφού η υπόθεση βρίσκεται υπό εξέταση στο διευρυμένο τμήμα του Ελ. Συνέδριου.
Την ίδια ώρα επειδή ο άκαμπτος και μαζικός αγώνας των εργαζομένων τους έχει δημιουργήσει και τους δημιουργεί εμπόδια στη υλοποίηση των σχεδίων ξεπουλήματος δεχόμαστε επιθέσεις σε όλα τα μέτωπα.
Αρνούνται να συζητήσουν και να συμφωνήσουν τις ΣΣΕ/2008. Αρνούνται να εντάξουν τους νέους εργαζόμενους τις ΣΣΕ παρ όλο που γνωρίζουν ότι η περιβόητη ΚΥΑ δεν έχει καμία νομική υπόσταση.
Καθημερινά δεχόμαστε προκλήσεις και παραβιάσεις κατοχυρωμένων εργασιακών δικαιωμάτων.

ΤΩΡΑ είναι η ΕΥΚΑΙΡΙΑ για μια ακόμα φορά να χαλάσουμε τα σχέδιά τους.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε μια μεγαλειώδη ΑΠΑΝΤΗΣΗ ένα μεγάλο ΟΧΙ στο ξεπούλημα των Λιμανιών και στις αυταρχικές πράξεις.
Να αντιληφθούν τόσο η κυβέρνηση όσο και η Κινέζικη ηγεσία ότι τα Λιμάνια και οι ΣΕΜΠΟ δεν ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ.
Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ και η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ δεν θα γίνουν «CHINA TOWNS».
Καλούμε τους εργαζόμενους και όλους τους φορείς του Πειραιά την Τρίτη 25/11/2008 ημέρα της 24ωρης πανλιμενικής απεργίας να δώσουν ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ παρών στη συγκέντρωση στην Αθήνα στις 11πμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία για επίδοση ψηφίσματος στη Βουλή και στο μέγαρο Μαξίμου.
Κανένας εργαζόμενος δεν δικαιούται να λείψει από το μεγάλο προσκλητήριο της Τρίτης 25/11/2008 και ώρα 11πμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.


ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

ΟΜ.Υ.Λ.Ε – ΕΝΩΣΗΣ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: