Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΕΙΔΙΚΑ Η Κ ΠΑΠΑΡΗΓΑ


Στην ιδιαίτερη σημασία της επίσκεψης του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Χου Ζιντάο αναφέρθηκαν μετά τις συναντήσεις που είχαν χθες μαζί του, τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όσο και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ. Ο κ. Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι αποδίδει μεγάλη σημασία στις επενδύσεις της Κίνας στην Ελλάδα, ωστόσο αναφερόμενος στην περίπτωση του Λιμένος Πειραιώς δήλωσε: «Είχα τη δυνατότητα να επαναλάβω την πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ για τις στρατηγικές υποδομές και το πώς εμείς τις βλέπουμε για την πατρίδα μας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Κίνα στη διεθνή οικονομική συγκυρία, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την απόφαση του κ. Χου Ζιντάο να ορίσει προσωπικό απεσταλμένο στην «Επιτροπή Στίγκλιτς». Αναφερόμενη στις επενδύσεις της Κίνας στην Ελλάδα, η κ. Παπαρήγα εμφανίστηκε σύμφωνη με τη διεθνή συνεργασία «όταν αυτή στηρίζεται στο αμοιβαίο όφελος». Ειδικότερα, επεσήμανε πως «οι διεθνείς σχέσεις πρέπει να αξιοποιούνται στον βαθμό που υπάρχει αμοιβαίο όφελος και συμβάλλουν στο να μην εξαρτάται η Ελλάδα από κέντρα που εμποδίζουν την ανάπτυξή της», διευκρινίζοντας ωστόσο πως το ΚΚΕ «είναι αντίθετο με τις ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών, βουνών, παραλιών κ.λπ». «Εμείς», είπε, «θεωρούμε ότι όλα αυτά αποτελούν λαϊκή περιουσία και πρέπει να ανήκουν στο Δημόσιο». Επιρρίπτοντας την ευθύνη αποκλειστικά στην κυβέρνηση, η κ. Παπαρήγα τόνισε πως ">η αντίθεσή μας δεν είναι προς τον αγοραστή αλλά προς τον πωλητή».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ Ο ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΗΤΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ Η ΚΑΝΑΔΟΣ Η ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΟΤΙ ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ
ΤΕΤΕΙΕΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΗΔΙΕΣ.
ΣΤΟ ΦΙΛΡΑΚΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ.ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΟΣΟΙ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΤΡΑ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ.

vagelis είπε...

AX AX AX
ALLA DIAVAZOUME OTI THELOUME KATALAVENOUME.
FILARAKI XANADIAVASE KAI META KANEIS SXOLIO ALLA DEIXE LIGO PROSOXI SE OTI DIAVAZEIS