Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Τα σχέδια της Cosco στην Ελλάδα αποκάλυψε σήμερα ο πρόεδρός της cpt Wai Jafu (Up Date)
24/11/2008

Ώρα 10.30 π.μ.

Φωτό Marinews.gr : Διακρίνονται ο πρόεδρος της Cosco captain Wei Jafu, με τον ναυτιλιακό συντάκτη Μηνά Τσαμόπουλο, στο περιθώριο της σημερινής συνέντευξης τύπου της πρώτης που δίνουν οι κινέζοι στην Ελλάδα.

Βάρος στη σχέση της Cosco με του έλληνες εργαζόμενους δίνει ο πρόεδρος του κινεζικού κολοσσού , captain Wei Jafu, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παρεχώρησε πριν από λίγο, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Επίσης τόνισε ότι η επένδυση της Cosco θα δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα προσελκύσει ξένα επενδυτικά κεφάλαια στη χώρα.
Ο πρόεδρος της Cosco, επεσήμανε ότι: «- Μόλις αναλάβουμε τον Οκτώβριο του 2009 τη διαχείριση του Σ.ΕΜΠΟ στον ΟΛΠ, θα καταστήσουμε την Ελλάδα κέντρο του διαμετακομιστικού εμπορίου από την Άπω Ανατολή για την ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια.
-Αυτό θα δημιουργήσει αύξηση των φορτίων, αύξηση των θέσεων εργασίας και εισροή ξένων επενδυτικών κεφαλαίων στην Ελλάδα».

Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, ο πρόεδρος της Cosco, υπογράμμισε σε όλους τους τόνους ότι «δεν πρέπει να υπάρχει φόβος στους έλληνες εργαζόμενους. Δεν θα προσλάβουμε κινέζους εργάτες ούτε μεσαία στελέχη αλλά Έλληνες. Τους μόνους κινέζους που θα προσλάβουμε θα σταλούν από τα κεντρικά μας γραφεία και θα είναι 2-3 άτομα που θα αναλάβουν τη διοίκηση.
- Πρόκειται για πάγια πολιτική της Cosco η οποία έχει εφαρμοσθεί και στις άλλες επενδύσεις που έχει κάνει ανά τον κόσμο, όπως στις ΗΠΑ, το Βέλγιο, την Ιταλία και στην Ολλανδία.»
Ως παράδειγμα έφερε το λιμάνι της Μασαχουσέτης που όταν έκλεισε χάθηκαν 9.000 θέσεις εργασίας. Στη συνέχεια ανέλαβε η Cosco της διαχείριση του λιμανιού και δημιούργησε 9.000 θέσεις εργασίας με αποτέλεσμα ο ίδιος να παρασημοφορηθεί από τον κυβερνήτη της Μασαχουσέτης όσο και από τα συνδικάτα των λιμενεργατών.

Προσλήψεις

Ο πρόεδρος της Cosco ότι ο αριθμός των εργαζομένων που θα προσληφθούν μόλις αναλάβει τη διαχείριση του λιμανιού η εταιρεία θα εξαρτηθεί από την κίνηση που θα υπάρχει στο λιμάνι. Σύμφωνα πάντως με τα σχέδια του Ομίλου υπολογίζεται ότι ο ελάχιστος αριθμός νέων θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν θα είναι 1.000.
Σε ό,τι αφορά τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα γίνουν οι προσλήψεις, ξεκαθάρισε ότι θα κινηθούν με βάση τους ελληνικούς νόμους ενώ θα μιλήσουν και με τα εργατικά συνδικάτα.


MARINEWSΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΡΑΨΤΕ ΤΣΕΠΕΣ ΓΕΡΕΣ .ΘΑ ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΕΙ ΧΡΗΜΑ Ο ΚΑΠΤΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: