Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Κινητοποιήσεων συνέχεια...

Την προσεχή εβδομάδα, κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα, αναμένεται οι συνδικαλιστικοί φορείς των λιμενεργατών να συναποφασίσουν σχετικά με τις κινητοποιήσεις, στο πλαίσιο της αντίδρασης τους στην εκχώρηση των εμπορικών λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης.
Αν και αύριο θα κριθεί στο ελεγκτικό συνέδριο η προσφυγή τους κατά του ΟΛΠ, θεωρείται σίγουρο ότι η απόφαση στην οποία θα καταλήξουν θα είναι η συνέχιση των κινητοποιήσεων χωρίς να αποκλείεται και κλιμάκωση κατά την περίοδο που η σύμβαση του ΟΛΠ θα προωθηθεί στην Βουλή προκειμένου να συζητηθεί και αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη, στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με το κοινοπρακτικό σχήμα της Hutchinson οδηγήσουν σε σχέδιο συμφωνίας.
Συνδικαλιστικοί κύκλοι εκτιμούσαν ότι ακόμα δεν έχει χαθεί τίποτα, γεγονός που υποδηλώνει την αποφασιστικότητά τους, να μην υποστείλουν τη σημαία των αγώνων κατά του κυβερνητικού εγχειρήματος στο οποίο σύσσωμη η αντιπολίτευση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχει εναντιωθεί.
Οι ίδιοι κύκλοι έχουν στρέψει την προσοχή τους στη συζήτηση που θα γίνει για τις δύο συμφωνίες στη Βουλή, ευελπιστώντας σε ανατροπή την υστάτη στιγμή, έστω και αν γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο, καθώς η κυβερνητική παράταξη θα υποστηρίξει το όλο εγχείρημα λόγω κομματικής πειθαρχίας.
Το ενδεχόμενο κλιμάκωσης σε αυτή τη φάση, είναι κάτι που προκαλεί “τρόμο” στην αγορά η οποία προετοιμάζεται πυρετωδώς για την εορταστική περίοδο και την ακολουθούσα περίοδο των εκπτώσεων.
Ως γνωστόν, η αγορά είχε “σοκαριστεί” με τις κινητοποιήσεις των οδικών μεταφορέων καθώς “διαπίστωσε” ότι υπάρχουν και απρόβλεπτοι παράγοντες που μπορούν να δημιουργήσουν πάσα ώρα και στιγμή ανατροπές στους ρυθμούς που ούτως ή άλλως έχουν προσδιορίσει οι λιμενεργάτες για τις λειτουργίες των λιμανιών.
Source: http://www.theseanation.gr/news/ports/kinitopoiiseon-synexeia.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: