Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

«Κλείδωσε» στη Cosco το container terminal του Πειραιά


«Κλείδωσε» στη Cosco το container terminal του Πειραιά

Όλα δείχνουν ότι η 25 Νοεμβρίου θα είναι ιστορικής σημασίας για το λιμάνι του Πειραιά καθώς αναμένεται να υπογραφεί όπως προφητικά έγραψε στις 4 τρέχοντος το ΤheSeaNation σε πανηγυρική εκδήλωση το τελικό κείμενο της σύμβασης παραχώρησης της διαχείρισης του ΣΕΜΠΟ, του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά στη Cosco.

Η ημερομηνία που τα επόμενα 24ωρα θα κλειδώσει ύστερα από την γνωστοποίηση ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε τη σύμβαση, είναι καθοριστικής σημασίας και για την κυβέρνηση καθώς συμπίπτει με την έλευση του Πρόεδρου της Κίνας κ. Χου Ζι Νταο στην Αθήνα.

Η υπογραφή της συμφωνίας δικαιώνει το κυβερνητικό εγχείρημα για την εκχώρηση των ΣΕΜΠΟ των ΟΛΠ και ΟΛΘ καθώς θα εναπομένει το ίδιο διάστημα να οριστικοποιηθεί και το κείμενο της συμφωνίας για τον ΟΛΘ το οποίο και αυτό με την σειρά του θα οδηγηθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Από τα μέχρι σήμερα γνωστά στοιχεία η ροή των διαπραγματεύσεων στην Θεσσαλονίκη είναι αργή άλλα ωστόσο νεότερες εκτιμήσεις θέλουν ότι οι διαπραγματεύσεις θα κλείσουν λίγο μετά των επίσημων υπογραφών του Πειραιά.

Βέβαια θα παραμένει σε εκκρεμότητα εάν και εφόσον δεν υπάρξει ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό η επικύρωση των συμφωνιών και από τη Βουλή.

Source: http://www.theseanation.gr/news/ports/container-terminal2.htm

Copyright © 2008 TheSeaNation.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

κλειδωσε ?? ποτε προλαβαν αυτοι οι κυριοι του ελεγκτικου συνεδριου να ψαξουν τη συμβαση ?? και γαμω τις ταχυτητες δηλαδη ενω αλλα θεματα περιμενουν μηνες να εξεταστουν. αλλα τι περιμενουμε?? ο Καραμανλης βαφτιζε καραβια της cosco το 2005 και οι αποφασεις ειναι καθαρα δικες του. ο καραμανλης φταιει...ουτε ο αναστασοπουλος ουτε κανενας αλλος ...αυτοι ειναι οργανα και εκτελουν. το σχεδιο ηταν του καραμανλη και το εκτελεσε ο βουλγαρακης....αυτος θυμαστε με τις οφ σορ εταιρειες ...με τη γυναικα του να χει παραδωσει στους παπαδες και τους καλογερους ολη τη δημοσια γη... Α ρε 17Ν που χρειαζεται και παλι...μας λειψατε ρε παιδια !!!!!

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα ο Καραμανλης φταιει ?? ποιος ρε παιδια ?? αυτος που υποτιθεται οτι ειναι πρωθυπουργος??
εχει μεγαλη φαση παντως: θυμαστε το Ζαχοπουλο?? στο γνωστο DVD ο Ζαχοπουλος έλεγε στη γκομενα δειχνοντας της τα αρ...δια του: απ αυτα περασαν και ο Κωστακης και η Νατασα!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά τι γίνεται τώρα ρε παιδιά;
Έτσι θα το αφήσουμε να περάσει;
Δεν ήρθε η ώρα να κινηθούμε πιο δυναμικά;
Το παίρνουν το μαγαζί συνάδελφοι!!!
Οι ηγεσίες των συνδυκαλιστικών μας οργάνων θα πρέπει να μας οδηγήσουν σε πιο δυναμικές απαντήσεις στη μεθόδευση που δεχόμαστε!
Ίσως είμαστε λίγοι για να διεκδικήσουμε πιο δυναμικά το δίκιο μας, αλλά όσοι ακολουθήσουν, δε νομίζω ότι μας μένουν πολλά περιθώρια χρόνου!!!

Ανώνυμος είπε...

Ετσι θα περασει γιατι κοιμομαστε τωρα ειναι αργα
ΑΝΤΕ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ