Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κίνηση καλής θελήσεως από τους εργαζομένους στα λιμάνια ζητεί ο Θ. Δρίτσας...

Η κυβέρνηση προτίθεται να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ώστε να μην υπάρχει κανένα κενό που να αφήνει περιθώριο παρερμηνειών...
σχετικά με την ισχύ του όρου 5.11 στη Σύμβασης Παραχώρησης, στον οποίον αναφέρεται ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού, ο Κανονισμός Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας και η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσας, προσθέτοντας ότι έχει ήδη ανακοινωθεί προς τους εργαζομένους ένα πλέγμα θεσμικών πρωτοβουλιών ώστε να παραμείνουν ρυθμισμένες οι εργασιακές σχέσεις στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.
Η κυβέρνηση, προσθέτει ο υπουργός, θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τους απεργούς να ζυγίσουν όλα τα δεδομένα, να αξιολογήσουν σωστά τις περίπλοκες και δύσκολες σημερινές συνθήκες που γεννούν πολλαπλούς κινδύνους και να επιλέξουν μορφές διεκδίκησης που αποτρέπουν υπαρκτές καταστρεπτικές επιπτώσεις στη συνολική προσπάθεια αναθέρμανσης της οικονομίας.

«Να είναι βέβαιοι όλοι ότι κάθε κίνηση καλής θέλησης εκ μέρους των απεργών εκτιμάται από όλους και ενδυναμώνει πρώτα από όλα τον δικό τους αγώνα. Περιμένουμε μια γενναία κίνηση προσωρινής, έστω, απεμπλοκής η οποία είναι βέβαιο ότι θα αποβεί σε όφελος όλων» συμπληρώνει ο κ. Δρίτσας...

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευγενέστατος όπως πάντα,μας λέει,σεμνά και ταπεινά:
'' Καθίστε καλά μη σας πηδήξουμε '';

Ανώνυμος είπε...

Παπούλη,τα lidl έχουνε κάτι γατοτροφές ζόρικες, coshida complete with fish spinach & peas στο μπλέ σακουλάκι,τύφλα να'χουνε τα friskies kai ta goyrmet,μιλάμε τα τρώνε σα τρελές.

Ανώνυμος είπε...

Οι "κύριοι" αυτοί, εργαζόμενοι στο λιμάνι Πειραιά, είναι πολύ καλοβολεμένοι και ταυτόχρονα κακομαθημένοι. Από την δεκαετία του 80, από εποχής Ανδρέα Παπανδρέου, δημιούργησαν σιγά σιγά ένα ειδικό super προνομϊακό καθεστώς αμοιβών/εργασιακών σχέσεων κλπ, ελέγχου των προσλήψεων στο λιμάνι κλπ, ο πατέρας έβαζε τον γιό, τον ανηψιό ... με ετήσιες αμοιβές μαζί με επιδόματα κλπ που έφτασαν να αγγίζουν τα 100,000 euro το χρόνο ! (μιλάμε για άτομα με ειδικότητα εργάτη - λιμενεργάτες - χωρίς σπουδές ή άλλα τυπικά προσώντα).
Όλοι κάτοικοι Α' και Β' περιφέρειας Πειραιά.
Έχοντας λοιπόν εξασφαλίσει τέτοιο βόλεμα και τρώγοντας επι 30+ χρόνια με χρυσά κουτάλια ... κάθε φορά που πήγαινε να γίνει κάτι από μια κυβέρνηση που μπορεί έστω και στο ελάχιστο να ακουμπούσε τα συμφέροντά τους έκλειναν το λιμάνι και εγκβίαζαν με κάθε τρόπο. Οι κυβερνήσεις για να μην ρισκάρουν την απρόσκοπτη λειτουργία του λιμανιού έκαναν πίσω και τους χαρίζονταν...
Ο λαϊκιστής Σύριζα (και ο Δρίτσας - καθώς εκλέγεται στην Β' Πειραιά) άδραξε κι αυτός την ευκαιρία να εξασφαλίσει τους ψήφους τους και τους υποσχέθηκε ότι το λιμάνι θα μείνει ώς έχει, τίποτε δεν θα ιδιοτικοποιηθεί - οπότε δεν κινδυνεύουν τα συμφέροντά τους (τα οποία είναι εξασφαλισμένα όσο ο εργοδότης είναι το κράτος - τι βολικό!).
Τώρα που ο Σύριζα "κατάλαβε" ότι πρέπει να συμμορφωθεί με τα προαπετούμενα του μνημονίου και το θέμα του λιμανιού προχωράει άρα σημαίνει ότι οι "μάγκες" goldfinger λιμενεργάτες κινδυνεύουν να χάσουν τα super προνόμια . και να "ξεπέσουν" να δουλεύουν με όρους που δουλεύουν χιλίάδες άλλοι εργαζόμενοι είτε του δημοσίου είτε του ιδιωτικού τομέα ... φτάσαμε σε αδιέξοδο !
Κανονικά πρέπει να τους πουν, μάγκες καλά τρώγατε μέχρι σήμερα εύκολο κρατικό χρήμα και πλουτισατε - τώρα ή θα δουλέψετε με τους όρους που δουλεύουμε όλοι ή αν δεν σας συμφέρει πάτε σπίτι σας. Να δώσουμε δουλεία στους άνεργους που δέχονται να εργαστούν με το 1/3 από αυτά που απολαμβάνουν αυτοί.
Μέχρι εδώ καλά ήταν που προστατέυονταν κάτω από την μανδία του κράτους - φτάνει πια, επιτέλους και λίγη κοινωνική διακιοσύνη - όχι συνεχώς να "χαϊδεύουμε" για ψήφους τους προνομιούχους και να λέμε ταυτόχρονα ότι ενδιαφερόμαστε για τους μη έχοντες και τους φτωχούς ! Επιτέλους ο Σύριζα να κάνει την αλλαγή σελίδας για την χώρα ! Ξήλωμα προνομίων και καλοβολεμένων και αποκατάσταση αδικιών - ίσες ευκαιρίες στους άνεργους και στουν μη προνομιούχους.

zwgrafos είπε...

Εσύ ανώνυμε 7:59 μάλλον είσαι εκτός πραγματικότητας και χρόνου.Οιανωνυμες λάσπες δεν έχουν υπόσταση ενώ παράλληλα έχεις χάσει επεισόδια.Καλο θα ήταν να ελέγχουμε πρώτα αυτά που γράφουμε τουλάχιστον για τα εργασιακά και μισθολιγικα

Ανώνυμος είπε...

Πολυήμερη απεργία των λιμενεργατών που από ότι φαίνεται θα πάρει πολύ.Ισως όμως αξίζει τον κόπο να κάνουμε υπομονή ,παρά τις τεράστιες οικονομικές απώλειες που έχουμε,μήπως τελικά ο σύριζα καταφέρει να σπάσει αυτό το απόστημα που χρόνια μας απειλεί και μας εκβιάζει με απεργίες.Ο υπουργός βέβαια τηρεί σιγή ιχθύος ούτε καν θα κηρύξει την απεργία παράνομη και καταχρηστική,όσο για επιστράτευση ξεχάστε το ,δεν ταιριάζει με τις αριστερές διακηρύξεις των κυβερνώντων.
Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου παραχώρησης με 153 ψήφους και την γενική συνέλευση του ολπ
τέρμα το δημόσιο ως εργοδότης του ολπ
Και να η ελπίδα να εκτελωνίσουμε τα εμπορεύματα μας.

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ 7 ΚΑΙ 59!ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΔΥΝΑΜΗ(ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΝ ΚΑΙΡΟ ΕΡΓΑΤΗΣ-ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΗΣ)ΠΑΙΡΝΩ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 1000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ!ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΜΝΗΝΗ ΓΑΙΔΑΡΟΥ!ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ_ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΟΥ ΕΧΩ ΥΠΟΓΡΑΨΗ!ΟΠΟΤΕ ΣΥΝΟΛΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ LARGE ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΕΠΙΔΟΜΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ 17000 ΕΥΡΩ ΣΥΝΟΛΟ!ΑΡΑ ΑΠΟ ΤΑ 100000 ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΩ ΒΓΑΛΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΛΩΝΩ!ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ!ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΛΑ!ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ!ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΩΝ!ΠΟΙΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΜΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ?!ΟΙ ΕΦΟΛΠΛΗΣΤΕΣ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΤΟΥΣ!ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ!ΚΑΜΙΑ ΔΑΝΕΙΩΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΡΑΓΚΟ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ!ΣΤΟΥΡΝΕ!ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΗ!ΑΜΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΚΛΟΥΒΙΟ ΣΟΥ ΝΑ ΨΑΞΕΙ!ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ!ΠΟΥ ΕΙΤΑΝΕ ΣΕ ΤΟΣΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ!ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣΑΤΕ(ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ!ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ)ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙ ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΥΑΛΑ!

theodoros margaris είπε...

κυριε ανωνυμε των 7:59
επειδη ευκολα μπορει ο καθενας να πει οτι θελει βασιζομενος σε στοιχεια που ακουσε απο καπου θελετε να μιλησουμε με ονομα και επωνυμο ?
θελετε να βαλουμε κατω ολα τα στοιχεια των τελευταιων 30 χρονων αυτης της εταιριας ?
θελετε να μας πειτε απο ποιο κλαδο εργαζομενων ειστε εσεις ?
ιδου η ροδος ..................

επωνυμα και οχι ανωνυμα ................

Ανώνυμος είπε...

Που δούλευα θες να πείς,γιατί είμαι ένας από τους απολυμένους του athens marriot (τμήμα δημοσίων σχέσεων) ,οταν η ΑΣΤΥ ΑΕ πτώχευσε.
Αλλά γιά μας δεν υπάρχει καμμία ειδική πρόνοια ,γιατί δεν ανήκουμε στο προστατευμένο είδος των δημοσίων.

vagelis είπε...

Λοιπόν 7:59 εκτός μαλάκας είσαι και άνεργος, θα ευχαριστηθείς να δείς και άλλους άνεργους, επειδή είσαι ανίκανος να βρεις εργασία.
ότι γράφεις είναι ανκριβή.
Δεν είναι όλοι δημότες Α! και Β! Πειραιά.
Ο Δρίτσας εκλέγετε Α! Πειραιά.
Δεν παίρνει κανείς τα ποσά που λες.
Ο ΟΛΠ δεν έχει πάρει ποτέ κρατικά λεφτά.
Ο ΟΛΠ δίνει λεφτά στο κράτος και στους γύρο Δήμους τα οποία προέρχονται από την δική μας εργασία.
Εμείς πληρώνουμε τους φόρους μας κανονικά ,ενώ στον ιδιωτικό τομέα όχι, { παίρνετε και μαύρα}.
Απλά πέρασες να πεις την μαλακία σου.
Όπως κι εσύ δεν πιστεύεις αυτά που λέμε {αλλά με λίγο ψάξιμο τα βρίσκεις εύκολα} έτσι κι εγώ δεν πιστεύω ότι είσαι άνεργος.
Το μοναδικό που πιστεύω είναι ότι είσαι ένας ακόμα μαλάκας που ήρθε ν γράψει ότι του είπαν. Άξιος εκτέλεσες το καθήκον σου!!!

vagelis είπε...

12:12 τι να σου πω , ούτε εκτελωνιστής είσαι, ούτε έμπορος,απλά είσαι σαν και τον
παραπάνω.
Αν είσουν έμπορος θα ήξερες ότι με την απόλυση μου ή την εξαθλιωσή μου χάνεις,
δεν έχω λεφτά δεν ψωνίζω κατάλαβες ποιός χάνει; (δες τον θάνατο του εμποράκου)
Αν είσαι εκτελωνιστής να δω τι αρχίδια εμπόρευμα θα εκτελωνίσεις αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Γεμίσαμε παπαγάλους βλέπω.Ολοι αυτοί που γυρίζουν από σάιτ σε σάιτ έχοντας άποψη για θέματα που αφορούν την άμυνα, την οικονομία, το περιβάλλον, την ανάπτυξη, πότε ξυρίζει η γειτόνισσα το αιδοίο της, και αν το ξυρίζει κ.α.Όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι με τα ίδια ονόματα θα έλεγε κανείς ότι το σχολιασμό τον έχουν σαν επάγγελμα.Όλοι αυτοί είναι οι μόνοι σ'αυτή τη χώρα που ανησυχούν για το μέλλον της και εχουν βρεί βήμα να εκφράζουν τις (απόψεις)και τις ανησυχίες τους, καθότι είναι γνήσιοι πατριώτες και σε όλη τους τη ζωή ψήφιζαν άρπαγες, λαοπλάνους,μεσίτες της πατρίδας που συστηματικά διέλυσαν τις υποδομές της, και τη παρέδωσαν δέσμια στους τοκογλύφους, μην αφήνοντας της περιθώριο να ανακάμψει στον αιώνα τον άπαντα.Θέλοντας λοιπόν να (εξιλεωθούν) για τις επιλογές τους προσπαθούν να βρίσκουν κατά καιρούς αποδιοπομπαίους τράγους στους οποίους πρέπει πάση θυσία να φορτώσουν το κατήφορο που έχουμε πάρει.Τώρα βρήκαμε τους λιμενεργάτες,αύριο ποιος ξέρει ποιους;Με γελοία επιχειρήματα του τύπου οι αμόρφωτοι του λιμανιού,λες και το λιμάνι είναι ο Δημόκριτος, και θα έπρεπε να έχουμε τελειώσει τη νομική η την ιατρική τουλάχιστον όσοι δουλεύουμε εδώ.Ότι παίρνουμε 150000 χιλ.Ε το χρόνο όπως διατυμπάνιζε ο κατσικοκλέφτης το 2006.Αν είχαμε τέτοιες αποδοχές να είσαστε σίγουροι ότι θα είχαμε λύσει το πρόβλημά μας τώρα και δε θα χρειαζόταν να απεργούμε και να διαμαρτυρόμαστε για το ξεπούλημα που πάει να γίνει.

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ 07.59 ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΓΙΑ 100000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΒΟΛΕΜΑΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΟΧΩΝ, ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ 21 ΑΙΩΝΑ, ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΕΝΩ ΟΙ ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ 1000 ΜΕ 1200 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΥΧΝΑ ΑΥΤΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 1000 ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 900.ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΒΡΟΧΗ, ΚΡΥΟ, ΖΕΣΤΗ ΜΕ ΑΚΑΝΟΝΙΣΤΑ ΩΡΑΡΙΑ, ΜΕ ΠΛΗΘΩΡΑ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΑΠΠΟΡΟΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΣΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟ ΤΟΤΕ Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΕΙΣΑΙ Η ΖΗΛΕΥΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΩ ΕΣΥ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΟΧΙ.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά σίγουρα είμαστε η χώρα των χαζών, η καλύτερα η χώρα των βλακών. Ο βλάκας είναι αδιόρθωτος , δεν ακούει κανέναν και νομίζει ότι είναι τόσο έξυπνος που αυτό που κάνει και λέει θα βγάλει άλλο αποτέλεσμα από τα προηγούμενα που πάλι τα ιδια έκανε και έλεγε. Ο κοινωνικός αυτοματισμός λειτουργεί σε αυτήν την χώρα πολλά χρόνια και επειδή είμαστε η χώρα των βλακών πάλι πριν χρόνια τα ίδια κάνανε και λέγανε για το λιμάνι. Η κατάληξη σήμερα 2 εκ. άνεργοι εκ των οποίων κάποιοι από αυτούς βλάκες που έλεγαν για τα 100000 ευρώ που τους τάιζε ο κρητικος , μετά από τα μνημόνια που κάποιοι άλλοι βλάκες λέγαν καλά τους κάνουν τους δημόσιους υπαλλήλους που τους κόβουν (δες 2010-2011) και θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά την ίδια κουβέντα που άκουσα κάποτε από κάποιον ελεύθερο επαγγελματία τότε ο οποίος λίγα χρόνια αργότερα αναγκάστηκε να γίνει μετανάστης. Πάμε λοιπόν στο σήμερα. Το λιμάνι πουλήθηκε το 2009 και οι Κινέζοι με την αρωγή των Ελλήνων βέβαια , δημιούργησαν ένα καθεστώς εργασιακό που τα φέρνει μόνα ζυγά στην τσέπη τους ( τουλάχιστον τα μεροκάματα που έπρεπε να πληρώνουν και με διαφορά τεχνάσματα δεν πληρώνουν). Το υπόλοιπο λιμάνι (ΟΛΠ) δεν το αγόρασε σήμερα το αγόρασε όταν αποφασίστηκε η δημιουργία της 3ης προβλήτας και αυτό γιατί οι Κινέζοι δεν δέχονται να πληρώνουν νοίκι για κάτι το οποίο αυτοί φτιάχνουν και οι πολιτικοί μας κατάφεραν με την σιωπή όλων των θεσμών στην χώρα (δικαιοσύνη κλπ) να πουλήσουν (χαρίσουν ) στους κινέζους το λιμάνι έναντι των ενοικίων που θα πλήρωναν για τα επόμενα 4 με 5 χρόνια. Ο 'έξυπνος' ελληναράς τι κάνει; Βγαίνει και κατηγορεί τον λιμενεργατη που ζητά να διασφαλίσει και αύριο τα 1200 ευρώ που παίρνει σήμερα , και δεν κατηγορεί , όχι τον κινέζο αυτός βρήκε 'ευκαιρια' , την δικαιοσύνη που αφήνει να χαρίζεται ο ΟΛΠ , τις κυβερνήσεις που απαξίωναν το λιμάνι επιτηδες όλα αυτά τα χρόνια (δες τα έργα επέκτασης της κρουαζιέρας σε Πειραιά και Φάληρο ) και γενικώς όλα όσα έκαναν όλοι οι παράγοντες της χώρας όχι μόνο για το λιμάνι αλλά για όλα . Λαός βλακών είμαστε δυστυχώς και τέτοιος θα συνεχίσουμε ήμαστε .

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ λιμενεργάτες τόσο καιρό κάνατε ντεμενάδες του ΔΡΙΤΣΑ και λοιπά.Το προεδρείο σας πρώτο τραπέζι ήταν στην κουμουνδούρου.Ο γραματέας σας,σαν παγώνι ήταν όταν τους κατέβαζε στο λιμάνι.
Υποψήφιοι κατέβαιναν στις δημοτικές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ.Ο προεδρός σας το ξέρει καλα, ρωτήστε τον? Ο αντιπρόεδρος σας σαν βούρλα σας έλεγε που να ρίξετε τον ψήφο σας. Αναλογιστίτε λοιπόν το ρόλο τους και που σας κατευθύνουν΄Τους είδατε να βγάλουν καμιά σκληρή ανακοίνωση εναντίον του ΤΣΙΠΡΑ? Όχι βέβαια,συνεταιράκια ήταν και θα είναι. Ένα μήνα έκανε απεργία και ο πρώην πρόεδρος το 2010.Μόλις πήρε την εθελούσια για τον εαυτό του και τους κολλητούς του μην τον είδατε τον Παναγή.Η αλήθεια όπως και να το κάνουμε στενοχωρεί.Τα κομμαικά στελέχη του προεδρείου κάπου θα χωθούν όπως γίνεται πάντα.Αλίμονο απο τους εργαζώμενους που θα περιμένουν να πληρωθούν για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ αν ήσουν στη θέση μας δε θα του έκανες τεμενάδες;Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνετε.Που ήθελες να ξέρουμε ότι ο παππούς μας πούλαγε φύκια για μεταξωτές κορδέλες,αν και θα έπρεπε να είμαστε πιο προσεκτικοί λόγω Γ.Α.Π.αλλά είπαμε ότι ήταν το κάτι καινούργιο και πιο τίμιο από τους προηγούμενους,βέβαια μετά το δημοψήφισμα που το 62% το πέταξαν στο σκουπιδοτενεκέ πάψαμε να έχουμε αυταπάτες,και ούτε πιστέψαμε τις παπάτζες του παππού,ότι σταματάει η ιδιωτικοποίηση,καθότι σαν υπεύθυνος ναυτιλίας τής μαϊμού αριστεράς γνώριζε ότι είχαν υπογραφεί από τους προηγούμενους στο μνημόνιο όλα αυτά που πάει να περάσει τώρα,και για ξεκάρφωμα έλεγε ότι έλεγε και καλά ότι δε γνώριζε και το έμαθε από τις μάγισσες και τις χαρτορίχτρες.