Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )

Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα, Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr
Πειραιάς, 24/6/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Δ.Σ/ ΟΜ.Υ.Λ.Ε σε συνεδρίαση του, η όποια ξεκίνησε την Πέμπτη 23/6/2016, συνεχίστηκε σήμερα στις 24/6/2016 και έλαβε απόφαση για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων στον Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ.
Ο αγώνας των εργαζομένων στα Λιμάνια ο οποίος διήρκσε 30 ήμερες σε μια περίοδο με αλλεπάλληλες ήττες του ευρύτερου συνδικαλιστικού κινήματος έγραψε ιστορία.
Κατέγραψε στην συνείδηση της Ελληνικής κοινωνίας, την αντίθεση στο ξεπούλημα των Λιμανιών. Κυρίως όμως, έδωσε μια δυνατή μάχη για την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων.
Η κυβέρνηση, με επιστολή της προς την ΟΜ.Υ.Λ.Ε και τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς των Λιμανιών, δεσμεύτηκε ότι με νομική βεβαιότητα στη Βουλή θα διαφυλάξει την ισχύ του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού και όποια αντικατάσταση θα προέλθει με την ισχύουσα νομοθεσία με συλλογική σύμβαση εργασίας η διαιτητική απόφαση.
Την κυβερνητική αυτή δέσμευση, την αποσπάσαμε και θα την διαφυλάξουμε σε κάθε περίπτωση με την δυναμική των αγώνων μας.
Όσοι ευελπιστούσαν, «ψεύτικοι φίλοι και φανεροί εχθροί» ο αγώνας μας να οδηγηθεί στον εκφυλισμό και στην ανυποληψία, διαψεύστηκαν.
Όσοι επιχείρησαν να μας τρομοκρατήσουν με την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης τους λέμε, όταν κάποιος παλεύει για το ιερό δικαίωμα στην δουλειά δεν έχει περιθώρια συμβιβασμού.
Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους στα Λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης για την στήριξη του ΑΓΩΝΑ.

Είμαστε σίγουροι, ο απόηχος αυτών των κινητοποιήσεων είναι κεκτημένο για νέους αγώνες και για νέες δημιουργικές μάχες.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ''ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ'' ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΜΑΓΚΙΑ!ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΜΑΝΟΥΡΕΣ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΓΑΤΕ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ!ΧΕΣΤΗΚΕ Ο ΜΠΑΡΜΠΑΘΟΔΩΡΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΓΓΥΗΘΗΚΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΥΡΝΑΤΕ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ?!ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΩΒΡΑΚΑ!ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΜΑΓΚΙΑ!ΓΕΜΙΣΕ ΣΚΑΤΑ Ο ΛΙΜΕΝΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Έλα έλα άσε τη καζούρα τώρα.Αυτή η απεργία θα περάσει στην ιστορία σα το κερατά που ήθελε να τιμωρήσει τη γυναίκα του γιατί τον κεράτωνε,κι έκοψε τ΄αρχίδια του.Καλή σου ώρα μπάρμπα Μιχάλη με τις παροιμίες σου.

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΥΛΕ ΠΑΙΞΑΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΤΗΣ COSCO, ΓΥΡΙΖΕΤΕ "ΝΙΚΗΤΕΣ" ΚΑΙ "ΤΡΟΠΑΙΟΥΧΟΙ".
ΑΝ Ο ΜΠΑΡΜΠΑΘΟΔΩΡΟΣ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΠ - ΕΓΩ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕ ΒΑΤΕΨΕΙ ΑΡΑΠΗΣ ΕΚ ΣΕΝΕΓΑΛΗΣ...
ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ ΓΥΡΙΖΕΤΕ ΑΠΛΑ ΧΕΣΜΕΝΟΙ...

Ανώνυμος είπε...

Οι όμορφες πύλες,όμορφα κλείνουν.