Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Δρίτσας: Προσβλητική η επιστολή της COSCO – Δικαίωμά μας οι αλλαγές στον κυρωτικό νόμο



Εξηγήσεις μετά την επιστολή της COSCO όχι μόνο για το περιεχόμενο αλλά και το ύφος της έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας.
Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή που επεξεργάζεται τη σύμβαση, ο κ. Δρίτσας, συνέστησε ψυχραιμία. Παραδέχθηκε ότι έχει προχωρήσει σε αλλαγές στο σχέδιο κυρωτικού νόμου που κατατέθηκε σε σχέση με αυτό που υπήρχε στη σύμβαση της παραχώρησης, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτή η κίνηση αποτελούσε δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης.
«Η επιστολή θα ληφθεί υπόψη. Η κυβέρνηση θα το μελετήσει, θα δει τις ενστάσεις και αντιρρήσεις, θα προβληματιστεί για πιθανές βελτιώσεις και θα δούμε πως θα λυθεί το θέμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Πάντως μέσα σε ένα παγωμένο κλίμα μετά την επιστολή-τορπίλη για την ίδια τη συμφωνία του λιμανιού στο Πειραιά, ο υπουργός εμφανίστηκε προσβεβλημένος από ύφος της επιστολής της κινέζικης εταιρίας. «Το περιεχόμενο της επιστολής πρέπει να αντιστοιχεί στο σεβασμό του κοινοβουλίου. Είναι ανούσιο να συζητάμε σε αυτό το επίπεδο και με προσβάλει. Δεν μπορεί να γίνει η συζήτηση μιας εταιρίας με έναν υπουργό με αυτούς τους κανόνες», δήλωσε και σημείωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Κίνας είναι άριστες.

http://newpost.gr/politiki/544377/dritsas-prosblhtikh-h-epistolh-ths-cosco-ndash-dikaiwma-mas-oi-allages-ston-kyrwtiko-nomo?utm_source=related&utm_medium=site&utm_campaign=articles 

Δεν υπάρχουν σχόλια: