Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΜ.Υ.Λ.Ε.)
ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ - ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.

Πειραιάς 12.06.2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια βρίσκονται στο πλέον κρίσιμο ΑΓΩΝΑ στην ιστορία των λιμανιών. Η συσπείρωση,  η μαζική δράση, οι καθημερινές κινηματικές διαδικασίες στον Πειραιά και την Θεσσαλονίκη έχουν δώσει ξεκάθαρα μηνύματα προς την Κυβέρνηση αλλά και προς όλες τις κατευθύνσεις.

Έχουμε αναδείξει και θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε μέσα από τους πολύμηνους αγώνες μας ότι η πώληση του Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ. είναι πολιτικά απαράδεκτη και νομικά έωλη. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων στο νέο διαμορφούμενο περιβάλλον.

Η χθεσινή ανακοίνωση του ΥΝΑ, όπου αναφέρεται ότι «θα καταβάλει πρόσθετη προσπάθεια για νομική θωράκιση των γενικών και ειδικών ρυθμίσεων (Γ.Κ.Π , Σ.Σ.Ε κτλ) ανοίγει μια μικρή χαραμάδα για προοπτική προσέγγισης.
Αυτό για να συμβεί, απαιτείται συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης η οποία χωρίς αμφισβητήσεις θα προσδιορίζει με σαφήνεια, ασφαλή και σταθερή εργασία με θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις.
Όλο αυτό το διάστημα των απεργιακών κινητοποιήσεων με παρεμβάσεις – προτάσεις, διατηρήσαμε ανοικτό το πεδίο του διαλόγου.

Επιβάλλεται εδώ και τώρα να υπάρξει η αναγκαία υπέρβαση από την πλευρά της Κυβέρνησης, να γίνει αντιληπτό ότι τα Λιμάνια χωρίς εργασιακή συνέχεια, χωρίς θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις, χωρίς καθαρές διατάξεις που δεν υποκρύπτουν «τρομοκρατική ασάφεια», δεν μπορούν να έχουν επόμενη μέρα. Το επερχόμενο 48ωρο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο.

Συνεχίζουμε την απεργιακή κινητοποίηση στα πλαίσια της αρχικής απόφασης για Δευτέρα και Τρίτη (13-14/6/2016) στον Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ.
Καλούμε τους εργαζόμενους στον Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ σε μαζική συμμετοχή.
Με συνεχείς ενημερώσεις που θα υπάρχουν από τα Συνδικαλιστικά Όργανα, απαιτείται να συνεχίσουμε τον ΑΓΩΝΑ.
ΜΑΖΙΚΑ και ΔΥΝΑΜΙΚΑ στην απεργία και σε κάθε δράση που θα προγραμματιστεί.
Την Δευτέρα και Τρίτη (13-14/6/2016), η ομάδα εργασίας του IDC (Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών) θα συνεδριάσει στον Πειραιά και θα συμπαρασταθεί στον ΑΓΩΝΑ των εργαζομένων στα Ελληνικά Λιμάνια

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδιά γιατί δεν μας αφήνετε για 1-2 ημέρες να πάρουμε τα εμπορεύματα απο τις αποθήκες για να μην καταστραφούν ,σκεφτείτε λίγο και τους συνανθρώπους σας,στήριξη δεν θέλετε απο όλους μας?

CooLis είπε...

«Μήνυμα» του Κινέζου πρέσβη για τον ΟΛΠ...

Ανώνυμος είπε...

έλεος βρε παιδιά σεβόμαστε τον αγώνα σας αλλά αφήστε μας να πάρουμε τα εμπορεύματα μας
μην μας φέρεστε έτσι

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλούμε τους λιμενεργάτες να κάνουν ένα μικρό διάλειμα στην απεργία τους
για να πάρουμε μία ανάσα και εμείς.
Με βαθειά εκτίμηση

Ukrainian είπε...

Hi guys. I'm from Ukraine. We are respect you. But please stop your strike at least 2 days. Give us our cargo, we are waiting for it too much.