Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Ανέστειλε την απεργία, τη συνεχίζει η ΟΜΥΛΕ

Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ: Οι διεκδικήσεις μας έχουν καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό

Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ: Οι διεκδικήσεις μας έχουν καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό
Αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν τη Δευτέρα η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών ΟΛΠ, την ώρα που η ΟΜΥΛΕ αποφασίζει για την περαιτέρω στάση της.   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Πειραιάς
Την περαιτέρω στάση της για το μέλλον της απεργίας της αναμένεται να καθορίσει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ). Αντιθέτως, τέλος στις πολυήμερες κινητοποιήσεις τους έβαλαν η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών ΟΛΠ, μετά από 26 ημέρες απεργίας, τέσσερις συγκεντρώσεις σε Πειραιά και Αθήνα και δύο ενημερωτικές συγκεντρώσεις όλων των εργαζομένων στον ΟΛΠ.

«Θεωρούμε ότι δώσαμε τη μάχη, αλλά δεν πέρασε ούτε μια μέρα χωρίς να ασκήσουμε πιέσεις σε κάθε κατεύθυνση και ιδιαίτερα στην κυβέρνηση, υπερασπιζόμενοι τα εργασιακά μας δικαιώματα. Ο αγώνας αυτός ήταν που έφερε αποτελέσματα και έδωσε ξεκάθαρα το στίγμα ότι οι λιμενεργάτες διεκδικούμε και υπερασπιζόμαστε τα δίκαια αιτήματά μας, χωρίς να υπολογίζουμε το οποιοδήποτε κόστος» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τουυς, σημειώνοντας ότι με λίγες εξαιρέσεις πρωτοβάθμιων σωματείων, ο πολυήμερος αγώνας τους στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης δεν πλαισιώθηκε από άλλους εργασιακούς χώρους ή από άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με την Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ, οι συζητήσεις για την συνολική εκτίμηση της κατάστασης ήταν συνεχείς και με την ΟΜΥΛΕ, ωστόσο δεν προέκυψε σύμπτωση απόψεων που θα έδινε τη δυνατότητα λήψης κοινών αποφάσεων.

«Θεωρούμε ότι οι διεκδικήσεις μας έχουν καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό και διαμορφώνεται ένα πλαίσιο συνέχισης των διεκδικήσεων και την επόμενη μέρα.

»Η απόφαση για αναστολή των κινητοποιήσεων ήταν ομόφωνη, στα πλαίσια της αυτόνομης λειτουργίας του κάθε σωματείου και δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Αντιθέτως, βρισκόμαστε σε διαρκή ετοιμότητα για να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε πρόκληση που θα αμφισβητήσει τα εργασιακά μας δικαιωμάτα. Αν επιχειρηθεί τέτοιου είδους αμφισβήτηση, θα είναι αιτία πολέμου για οποιονδήποτε το τολμήσει» καταλήγουν η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών ΟΛΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: