Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Κτυπήματα κάτω από τη ζώνη στον ΟΛΠ από τους οδικούς μεταφορείς κοντέινερ



Αδύναμη να κατανοήσει τους λόγους που ωθούν τους εργαζόμενους στα φορτηγά οχήματα να παρακωλύουν συνεχώς στην διάρκεια της τελευταίας περιόδου την ομαλή διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων από το κοντέινερ τέρμιναλ δηλώνει η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά.

Η διοίκηση σχολιάζοντας και τις νέες κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα τις θεωρεί αδικαιολόγητες καθώς πριν από λίγες μέρες υπεγράφη μεταξύ των δύο πλευρών πρωτόκολλο διευκόλυνσης των μεταφορέων παρουσία και αντιπροσώπων της διοίκησης της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης, οι εταιρίες - μέλη της οποίας είναι εν τέλει και εκείνες που συνεργάζονται με τις εταιρίες οδικών μεταφορών με αποτέλεσμα ο ΟΛΠ να μη διατηρεί καμιά συμβατική υποχρέωση με τις
εταιρίες αυτές.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. το γεγονός πως οι ιδιοκτήτες των φορτηγών συμπίπτουν στο τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται με τους εργαζόμενους στο κοντέινερ τέρμιναλ που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, μοιραία γεννά ερωτηματικά τα οποία
πριν απ΄όλους καλούνται να ερμηνεύσουν οι εταιρίες – μέλη της ΔΝΕ οι οποίες και συνεργάζονται με τις εταιρίες οδικών μεταφορών με τις οποίες ο ΟΛΠ δε διατηρεί καμιά συμβατική υποχρέωση.

Η διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. αναφέρει ότι δε φέρει καμιά ευθύνη για τις καθυστερήσεις που καταγράφονται στην ομαλή διακίνηση εμπορευμάτων που σχετίζονται με τις εορτές των Χριστουγέννων, επισημαίνοντας ότι δε φέρει καμιά ευθύνη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. κατά τις ημέρες 16 και 17 Οκτωβρίου απείχαν οι εταιρίες οδικών μεταφορών αναιτιολόγητα από τις υποχρεώσεις μεταφοράς των φορτίων.

Κατά τις ημέρες 30 και 31 Οκτωβρίου αδικαιολόγητα και χωρίς καμία πάλι ενημέρωση οι μεταφορείς containers απείχαν ξανά από τις εργασίες τους. Το ίδιο επαναλήφθηκε και στις 3 Νοεμβρίου στην πρωινή βάρδια.

Η Διοίκηση του ΟΛΠ Α.Ε. την 1η Νοεμβρίου υπέγραψε πρωτόκολλο διευκόλυνσης των μεταφορέων με συμμετοχή της Δ.Ν.Ε., το οποίο και τήρησε μέχρι και τις 11 Οκτωβρίου και το οποίο έλαβε υπόψη τη συνεχιζόμενη μειωμένη παραγωγικότητα των εργαζομένων.

Οι μεταφορείς χωρίς καμία προειδοποίηση αποφάσισαν και νέα αναιτιολόγητη αποχή.

Όλες οι παραπάνω ενέργειες των μεταφορέων δημιούργησαν συσσώρευση των εμπορευματοκιβωτίων στο ΣΕΜΠΟ του Οργανισμού, για την οποία ο ΟΛΠ Α.Ε. ουδεμία ευθύνη φέρει.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΛΠ Α.Ε. «επανειλημμένες προσκλήσεις της διοίκησης του λιμανιού για νέο διάλογο έμειναν χωρίς ανταπόκριση από τις διοικήσεις των σωματείων Μεταφορέων.

Σημειώνεται επίσης ότι επανειλημμένες προσπάθειες της διοίκησης προς τα σωματεία των εργαζομένων στον ΟΛΠ Α.Ε. για διευκόλυνση της αγοράς με εργασία και το Σάββατο, για κάλυψη της Χριστουγεννιάτικης αγοράς, έμειναν επίσης χωρίς αποτέλεσμα.
Source: http://www.theseanation.gr/news/ports/cont-terminal-olp.htm

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά λέτε εσείς χτυπήματα; Δεν έχετε δει ακόμα τίποτα. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ. Θα περιπιοηθούμε ιδιαιτέρως τους φίλους μας τους Κινέζους

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να το δούμε αυτό συνάδελφε!
Μέχρι τώρα όμως δεν έχουμε δείξει τα "όπλα" μας. Να βγούμε με πιο δυναμικές και έξυπνες κινητοποιήσεις για να έχει αποτέλεσμα. Ν'ασχοληθούν και λίγο τα ΜΜΕ με τις θέσεις μας, ν'αρχίσει επιτέλους και κάποιος διάλογος, έστω και στα "παράθυρα", να γίνει γνωστό το μέγεθος του εγκλήματος που μεθοδεύουν οι κυβερνώντες!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΗΡΘΑΝΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΟΥ ΔΥΟ ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΟΥ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΑ CONTAINER ΑΜΕΣΑ ΘΑ ΤΟΥ ΣΦΡΑΓΙΣΤΟΥΝ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ.

Η ΠΡΩΤΗ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΣΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΑΣ.

ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.

ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΔΕ ΗΤΑΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΑΚΟΥΓΑ ΕΩΣ ΚΑΙ "ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΡΚ...".

ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ.

ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΑΠ'ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ?

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΟΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΑΓΟΡΑ?

ΜΗΠΩΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ" ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ?

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΚΑΤΣΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΝΤΟΣ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ
ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ
Ο ΕΝΑΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙΓΝΙΔΙ
ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΟΙΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ