Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

ΔΝΕ ...Φτύστε τους και αυτούς για να μην τους ματίασετε

Πειραιάς: 28-11-2008
Αριθ. Πρωτ.: 739


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Υπογραφή συμφωνίας μεταξύ ΟΛΠ.ΑΕ και COSCO


Με ιδιαίτερη ικανοποίηση η Διεθνής Ναυτική Ένωση χαιρετίζει την υπογραφή, μεταξύ του ΟΛΠ.ΑΕ και της Εταιρείας COSCO PACIFIC LTD, της Σύμβασης παραχώρησης της διαχείρισης τμήματος του εμπορικού λιμένος Πειραιώς (ΣΕΜΠΟ ΠΡΟΒΛ.ΙΙ) μετά από επιτυχή κατάληξη του διενεργηθέντος διεθνούς διαγωνισμού.

Η Ένωσή μας εξ αρχής είχε διατυπώσει την άποψη ότι οι διαδικασίες της παραχώρησης κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση και συμπίπτουν με τα όσα ισχύουν σήμερα στον λιμενικό τομέα τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε Διεθνές επίπεδο, και ότι θα πρέπει να προχωρήσουν με σύνεση και με γοργούς ρυθμούς, παράλληλα όμως τα εμπορικά τμήματα των λιμένων θα πρέπει να παραμείνουν προσβάσιμα, να παρέχουν δε απρόσκοπτη εξυπηρέτηση και υψηλό επίπεδο υπηρεσιών καθ’ όλη την διάρκεια της όποιας διαδικασίας, πράγμα το οποίο δυστυχώς δεν επετεύχθη με τα γνωστά δυσμενή οικονομικά αποτελέσματα για όλους.

Επιπρόσθετα επιθυμούμε να τονίσουμε ότι η επέκταση και αναβάθμιση του προβλήτα Ι από τον ΟΛΠ.ΑΕ, πρέπει να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς και να ολοκληρωθεί εντός του προβλεπομένου χρόνου, ούτως ώστε περί το τέλος του 2009, το λιμάνι να διαθέτει δύο (2) Terminals και να παρέχει ανταγωνιστικές υπηρεσίες σε πλήρη ανάπτυξη.

Μετά τις ως άνω εξελίξεις, μέγα ζητούμενο είναι η επαναφορά των εργασιών του λιμένος στους κανονικούς του ρυθμούς, γι αυτό καλούμε τις Διοικήσεις των Συνδικαλιστικών Ενώσεων της ΟΜΥΛΕ και των Λιμενεργατών όπως επανεξετάσουν την στάση τους και επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς εργασίας, ώστε να σταματήσει η οικονομική αιμορραγία, που επί ένδεκα (11) μήνες πλήττει τις Εταιρείες- Μέλη μας όσο και παρεμφερείς επιχειρήσεις αλλά και το σύνολο του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου, που σε συνδυασμό με την σοβούσα παγκόσμια οικονομική κρίση δημιουργεί ζοφερές συνθήκες επιχειρείν.


Ο Πρόεδρος Ο Γεν Γραμματέας
Αρβανίτης Νικόλαος Χατζηαντωνίου Ιωάννης

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΣΕΙΣ ? ΜΕΤΑ ΤΟ 2009 ? ΚΟΙΜΑΣΤΑΙ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΑΙ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΤΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΕΡΩΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΟΙ ΛΙΜΕΝΕΡΓΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ?
ΟΙ ΕΡΓΑΖΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΖΟΥΝ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 11 ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ?
ΑΛΛΑ ΜΑΛΩΝ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΕΚΠΡΩΣΟΠΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΑΞΙΕΣ ΟΠΩΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΟΛΙΤΙΤΟΥ ΔΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΡΘΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑΥΤΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

to na vrizoume autous pou adiaforisan kai koitaxan tin parti tous einai eukolo
protasis iparxoun?
kai an iparxoun kalo tha einai na ipothoun gia na sizitithoun
auto einai to blog sizitisi kai antalagi apopseon etsi vgenei kati
na matheutei na mpei kosmos na dei ti ginete giati exo apo tous endiaferomenous kanenas den gnorizei tipota
alla na mpei kai na vlepei emporako o thanatos tou emporakou
kai alla vrisidia den tha koitaxei tin ousia
me vrisidia den ginete tipota
protasis kai sizitisi thelei malon ithele