Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Επανέρχονται από σήμερα στις φορτοεκφορτώσεις στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ [OLPr.AT] Σχετικά άρθρα οι ιδιοκτήτες και οδηγοί φορτηγών μετά τη συμφωνία που επετεύχθη σε συνάντηση των υπουργών Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστή Χατζηδάκη και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αναστάση Παπαληγούρα, με εκπροσώπους των Σωματείων Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων Μεταφοράς Containers.

Η συνάντηση, πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα το προηγούμενο Σάββατο. Χθες Κυριακή τα μέλη των Σωματείων αποφάσισαν σε γενική συνέλευση να προσέλθουν μέχρι το επόμενο Σάββατο όπου σε νέα συνέλευση θα επανεκτιμηθεί η πορεία υλοποίησης της συμφωνίας.

Στην ανακοίνωση των Σωματείων Ιδιοκτητών Φορτηγών τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «η έγγραφη πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς για εφαρμογή της χρονοχρέωσης των 120 ευρώ ανά cntr, ανακουφίζει μερικώς τα μέλη από την οικονομική ανέχεια στην οποία έχουν περιέλθει τους τελευταίους δέκα μήνες».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι τη συμφωνία εγγυήθηκαν ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αναστάσης Παπαληγούρας και ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης. «Για πρώτη φορά έδειξαν όλοι ότι πραγματικά κατανόησαν τα προβλήματά μας δεσμευόμενοι να υλοποιήσουν τις προτάσεις μας, προκειμένου να τροφοδοτεί ομαλά η αγορά εν όψει των εορτών» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Επισημαίνεται ότι οι κινητοποιήσεις των οδικών μεταφορέων έχουν δημιουργήσει «έμφραγμα» στον εμπορευματικό σταθμό του ΟΛΠ όπου είναι εγκλωβισμένα στο λιμάνια πάνω από 14.000 κουτιά με προϊόντα που προορίζονται για την εορταστική περίοδο.


ναυτεμπορικη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τετοιοι μαγκες ειναι !!!!! τους πεταξαν 120 ευρω και καθονται σαν κοτες....αλλα θα μου πεις δεν ξερουμε ποιοι ειναι ??? πως εχουν παρει τις αδειες των φορτηγων ??? και το μονο που ξερουν καλα να κανουν ειναι να επιτιθενται καθε φορα κατα των εργαζομενων...