Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

ΟΛΠ: Απλόχερες διασφαλίσεις στους εργαζόμενους

10 Οκτ, 2008 - 10:30 Δεδομένης της εκπεφρασμένης δυσαρέσκειας των Ενώσεων εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά, για τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, η διοίκηση του ΟΛΠ δράττεται της ευκαιρίας κι ανοίγει δίαυλο επικοινωνίας.

Με ανακοίνωσή της διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους ότι δεν απολύει, δεν θίγει κεκτημένα και δεν αρνείται τις Συλλογικές Συμβάσεις.
Κάνοντας λόγο για κακοποίηση της αλήθειας και κώφευση των συνδικαλιστικών ηγεσιών, η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, προσεγγίζει τους πολλά βαλλόμενους εργαζόμενους στο λιμάνι, με μία απολογιστική του μεγέθους των έργων ανακοίνωση αλλά κι έναν απευθείας δίαυλο επικοινωνίας μαζί τους.

Συγκεκριμένα στην χθεσινή ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΟΛΠ, αναφέρει:

«Η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών & Αρχιεργατών με το σημερινό τους Δελτίο Τύπου συνεχίζουν να κακοποιούν την αλήθεια και τα γεγονότα εγκλωβισμένοι εδώ και καιρό σε μια αδιέξοδο Στρατηγική που και τα συμφέροντα των Εργαζομένων στον ΟΛΠ έπληξε και τον ίδιο τον Οργανισμό οικονομικώς χειροτέρεψε και τους πελάτες-χρήστες μας στ' άλλα λιμάνια της χώρας Αστακό, Λαύριο, Βόλο κλπ έστειλε.

Η πραγματικότητα είναι:
Α) Οι επενδύσεις στον ΟΛΠ συνεχίζονται κανονικά και τέλη του 2009 αρχές του 2010θα κάνουμε όλοι μαζί τα εγκαίνια του Προβλήτα Ι, μια επένδυση 150 εκατ. ευρώ, με 7 Μεγάλες Γερανογέφυρες και 8 RMG.
Β) Στον Προβλήτα ΙΙ θα προστεθούν το 2010-2011 7 νέες Γερανογέφυρες, 37 μηχανήματα RTG.
Γ) Ο Προβλήτας ΙΙΙ θα τελειώσει μέχρι το 2015. 7 Νέες Γερανογέφυρες, 17 RTG.
Δ) 600 κατ' ελάχιστον νέες θέσεις εργασίας θα προστεθούν στο παραπάνω χρονικό διάστημα.
Ε) Η επένδυση θ' ανέλθει στα 322 εκατ. ευρώ και μαζί με την επένδυση του ΟΛΠ των 150 εκατ. ευρώ, κατ' ελάχιστον, στο λιμάνι θα δαπανηθούν 472 εκατ. ευρώ που θα δώσουν άνω των 4,7 εκατ. TEU από 1,5 εκατ. TEU που είναι σήμερα.
ΣΤ) Ο ΟΛΠ δεν μιλά γι απολύσεις αλλά κινείται όπως παραπάνω στην τροχιά προσλήψεων. Μόνο την τελευταία χρονιά ο ΟΛΠ έχει προσλάβει άνω των 150 ατόμων.
Ζ) Πρόσκληση της Διοίκησης του ΟΛΠ προς όλα τα Σωματεία προφορική και γραπτή για ενημέρωση επί των θεμάτων της αποσταλείσας εγκαίρως Σύμβασης, έμεινε όπως συνήθως αναπάντητη.
Προφανώς η αλήθεια όπως προκύπτει από τα έγγραφα και τις συμφωνίες δεν είναι βολική για τα Σωματεία.
Η) Ο ΟΛΠ διαβεβαιώνει τους Εργαζόμενους ότι δεν απολύει, δεν θίγει κεκτημένα δεν αρνείται τις Συλλογικές Συμβάσεις, κουβεντιάζει για όλα τα θέματα, αλλά δυστυχώς η άλλη πλευρά κωφεύει, αποφεύγει το διάλογο και παίρνοντας τις αποφάσεις της σ' ένα μικρό κύκλο αγνοεί την μεγάλη πλειοψηφία που θέλει να δουλέψει, να πάει μπροστά, να μπει το λιμάνι στο δρόμο της ανάπτυξης.
Θ) Η μέχρι σήμερα τακτική των Συνδικαλιστικών ηγεσιών στέρησε από τους εργαζόμενους αναιτιολόγητα πολλά χρήματα, συνεχίζει ακόμα και σήμερα να τους τα στερεί, απ' αυτό που τους ανήκει έκανε πλούσια τα άλλα λιμάνια (ο Αστακός έχει εισπράξει άνω των 12 εκατ. ευρώ που φύγανε από τον Πειραιά), έκανε τον ΟΛΠ ζημιογόνο και έβαλε σε κίνδυνο τις επενδύσεις του, που και θέσεις εργασίας εξασφαλίζουν και νέες δημιουργούν. Η Διοίκηση με ενέργειές της εξασφάλισε και επενδύσεις και θέσεις εργασίας.
Ι) Ακόμη και σήμερα, όταν στα Δικαστήρια έχουν ανατραπεί όλες οι προσφυγές, ακόμη και σήμερα που το Συμβούλιο Επικρατείας έχει πάρει την πρώτη απορριπτική απόφασή του, που κάτι λέει και για τη δεύτερη οι Συνδικαλιστικές ηγεσίες υπόσχονται, όπως στην τελευταία ανακοίνωση ότι το θέμα εκκρεμεί και τελικώς αντί να κάνουν αναδίπλωση με αναστολή των απεργιών και αναμονή των τελικών αποφάσεων, δίνουν ψεύτικες ελπίδες στα μέλη τους για να στηρίξουν τα μετερίζια τους και ό,τι άλλο.

Η Διοίκηση του ΟΛΠ πιστεύει πάντα ότι όλοι οι Εργαζόμενοι πρέπει να δούνε την αλήθεια κατάματα και έστω κι αυτή τη στιγμή να σταματήσουν τον κατήφορο και ν




THESEANATION

3 σχόλια:

Ένα γελαστό απόγευμα είπε...

Φ)Μήπως γνωρίζετε ότι η ώρα που θα χαιρετίσετε τις καρέκλες σας πλησιάζει;
Χ)Μήπως ξέρετε ότι οι 150+ εργαζόμενοι που προσλάβατε προτιμούν να ψωμολυσσάνε παρά να σας δουλεύουν τσάμπα;
Ψ)Μήπως ξέρετε ότι τ' άγρια ζώα στην πολλή πείνα κανιβαλίζουν;
Ω)Για προσέξτε στο εξής εσείς και οι κιτρινιάρηδες λέτσοι που μας κουβαλήσατε...

Ανώνυμος είπε...

Ισως ειναι καλο να ακουστουν μερικες
αληθειες και να απαντησει σε μερικα ερωτηματα η διοικηση του ΟΛΠ για το ποσο σεβεται τους εργαζωμενους.
Η σημερινη διοικηση με επικεφαλης τον κυριο Αναστασοπουλο δεν ειναι αυτη που δεν σεβαστηκε τις συλλογικες συμβασεις εργασιας και κατεφυγε στον ΟΜΕΔ προσπαθΩντας να περιορισει οσο μπορουσε το μισθο των εργαζωμενων?
Η σημερινη διοικηση με επικεφαλης
τον κυριο Αναστασοπουλο δεν βοηθησε την σημερινη κυβερνηση να νομοθετησει στη βουλη και με την
βοηθεια 5 υπουργων περασαν αυτη τη επαισχειντη κοινη υπουργικη αποφαση προσλαμβανοντας εργαζωμενους οι οποιοι πληρωνονται
ουτε λιγο ουτε πολυ με 700 ευρο δουλευοντας σε μια απο τις πιο επικινδεινες δουλιες.
Για να μας πουν ποσο σεβονται τους λιμενεργατες οταν ειδικα ενας πρωιν υπουργος ονοματι ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ εβγαινε καθε λιγο και λιγακι στα καναλια κατηγοροντας εναν ολοκληρο κλαδο με τα χειροτερα λογια.
Για να μας πει ο κυριος ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ γιατι μετα απο 5 χρονια στην διοικηση του οργανισμου δεν εχει διατεθει ενα ευρο για την αναπτυξη του σταθμου κοντεινερ και μαλιστα επι διοικοισεως του ο οργανισμος για πρωτη φορα μετα απο πολλα χρονια ειναι ελλειματικος.
Και ενα τελευταιο ερωτημα.
Γιατι η εταιρια που θελει να αναλαβει το ΣΕΜΠΟ μιλαει δια του εκπρωσοπου της για ατομικες συμβασεις εργασιας και μαλιστα οριζει οτι οι νεοι συναδελφοι πρεπει να απολυθουν και να επαναπροσλυφθουν με τα δικα της προφανως κινεζικα κριτηρια.
ΑΥΤΑ προς την σημερινη διοικηση για να μην νομιζουν οτι μιλανε σε τιποτα προβατα.

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα να δεις που θα με πείσουν να πουλήσω το ρετιρέ για να πάρω μεγαλύτερο