Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΚΥΡΗ Η «ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ» ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΛΠ

Ο Παν. Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., και ο Θ. Δρίτσας Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νησιών σε συνέχεια της χθεσινής τους δήλωσης (15/10/2008) για την κινητοποίηση των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά και μετά τις εξελίξεις με την αυθαίρετη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Λ.Π. Α.Ε προέβησαν στην ακόλουθη συμπληρωματική δήλωση:

«Ως αυτόπτες μάρτυρες, με απόλυτη ειλικρίνεια επιθυμούμε να διαβεβαιώσουμε ότι χθες το βράδυ η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Λ.Π. Α.Ε. επιχείρησε εντελώς παράτυπα να συνεδριάσει υπό την φρούρηση των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος, στο υπόγειο καφενείο (!) του Τελωνείου χωρίς τη συμμετοχή των υπολοίπων μελών του Δ.Σ., δηλαδή των δύο εκπροσώπων των εργαζομένων και του Δήμαρχου Πειραιά Παν. Φασούλα. Η απόπειρα συνεδρίασης ματαιώθηκε από την παρέμβαση των εργαζομένων στους οποίους εμείς συμπαρασταθήκαμε για μία ακόμη φορά. Εάν εν συνεχεία τα 10 μέλη του Δ.Σ. υπέγραψαν την απόφαση δια…. περιφοράς (ή με οποιοδήποτε άλλο καινοφανή τρόπο), αυτό δε συνιστά συνεδρίαση και προφανώς δε συνιστά νόμιμη συνεδρίαση. Πρόκειται αντίθετα για απατηλή μεθόδευση η οποία αγγίζει τα όρια της πλαστογραφίας.

Καταγγέλλουμε επιπρόσθετα ότι ενώ η προς ψήφιση Σύμβαση παραπέμπει σε δεκάδες περιπτώσεις στα 14 παραρτήματα της, αυτά δεν είχαν διανεμηθεί στα μέλη του Δ.Σ. Δηλαδή οι 10 «ψήφισαν» χωρίς να γνωρίζουν ολόκληρη τη Σύμβαση!

Καλούμε τη Δικαιοσύνη να παρέμβει και να ακυρώσει την απόφαση μιας ανύπαρκτης διαδικασίας. Προειδοποιούμε την Κυβέρνηση και την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. της Ο.Λ.Π. Α.Ε. ότι αργά ή γρήγορα θα κληθούν να λογοδοτήσουν.

Ζητάμε την άμεση ακύρωση αυτής της απόφασης-μαϊμού. Ο αγώνας για τα δημόσια λιμάνια συνεχίζεται. Η Κυβέρνηση Καραμανλή παραμένει υπόλογη για εκποίηση δημόσιου πλούτου».

16/10/2008 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: