Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Νομικό «θρίλερ» πυροδοτεί η σύμβαση ΟΛΠ - Cosco

20 Οκτ, 2008 - 10:17 «Και την κόψη των σελίδων» διερευνούν, κατά πληροφορίες, εντεταλμένα στελέχη κομμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και νομικοί παράγοντες της συμβάσεως μεταξύ ΟΛΠ Cosco, προκειμένου να βρουν «νεκρά σημεία» ή σημεία που αφήνουν ανοιχτά τα ενδεχόμενα οι κινεζικών συμφερόντων εταιρεία να αλλάξει επί τα δελτίω και προς όφελος της, την εν λόγω σύμβαση, αγνοώντας τις διαδικασίες του ελληνικού κράτους.

Η διαδικασία αυτή έχει τροφοδοτήσει, ήδη, σενάρια τα οποία κυκλοφορούν, ή μέλλεται να κυκλοφορήσουν, ενόψει της πρόθεσης της κυβέρνησης να εισάγει την εν λόγω σύμβαση προς επικύρωση στο κοινοβούλιο.

Αν οι πληροφορίες ευσταθούν, ότι ήδη έχουν βρεθεί διφορούμενες παράγραφοι και στοιχεία ικανά να εδράσουν αντιπαράθεση, πέραν της πολιτικής και στο τεχνοκρατικό θέμα, τότε θεωρείται σίγουρο ότι η συζήτηση στη Βουλή, όποτε αυτή διεξαχθεί, θα παρουσιάσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στο μεταξύ, το κείμενο της εν λόγω σύμβασης δεν αποκλείεται να προωθηθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου κι εκεί αναμένεται από «ψιλό νομικό κόσκινο». Ιδιαίτερα δε, τα παραρτήματα που συνοδεύουν τη σύμβαση και περί τα οποία έχει δημιουργηθεί ήδη θέμα, καθώς φαίνεται ότι το συμβούλιο, που ως γνωστόν ήταν επεισοδιακό, τα επικύρωσε χωρίς τα μέλη του -πάντα κατά πληροφορίες- να έχουν ενημερωθεί για το περιεχόμενό τους.


theseanation

Δεν υπάρχουν σχόλια: