Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

Εφραίμ αλάνι πάρε το λιμάνι!!

Έγκυρες και καθ’ όλα διασταυρωμένες πληροφορίες, αναφέρονται σε συμφωνία του Ηγουμένου Εφραίμ με Παγκόσμιο Λιμενικό Διαχειριστή για την δημιουργία Διεθνούς Διακομιστικού Κέντρου Containers στον Αρσανα της Μονής Βατοπεδίου.

Η συμφωνία, εφόσον υλοποιηθεί, κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα το κυβερνητικό σχέδιο για τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Έτσι, λένε ειδικοί της Ναυτιλίας, εξηγείται η πρόσκληση των εργαζομένων για την ανάληψη του ΣΕΜΠΟ στον Πειραιά, από τον Εφραίμ και την Μοναστική του Κοινότητα.

Το δίλημμα βέβαια είναι σοβαρό… Κινέζοι καλύτερα ή Αγιορείτες καλόγεροι;…

Καλό Σαββατοκύριακο και περαστικά μας…
Από το portnet

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακουω πολλους να λενε οτι η παγκοσμια κριση που υπαρχει και μαλιστα ισως να ενταθει τους προσεχεις μηνες θα ειναι και ο μεγαλος ανασταλτικος παραγωντας για τις επενδυσεις της COSCO.
ΛΑΘΟΣ,Η cosco δεν ειναι καμια εταιρια του ταμπλο ενος χρηματιστηριου.Ειναι το ιδιο το βαθυ
κινεζικο κρατος που συμπεριφερεται ως
αλλη υπερδυναμη και που εναγωνιως ψαχνει μια μεγαλη ναυτιλιακη βαση
στην ΕΥΡΩΠΗ.ΣΕ ενα βαθμο το πετυχε.
Καταφερε να ελενξει το πολιτικο
συστημα της χωρας με ανταλαγματα
που ισως καποτε να χρειαστει και ειδικο δικαστηριο να στηθει για τους ενοχους.
Το δευτερο σταδιο που ακολουθει ειναι να καμψει τις αντιστασεις των συνδικαλιστων με οποιονδηποτε θεμιτο η αθεμιτο τροπο, το αν τα καταφερει η cosco θα το δειξει ο καιρος.
Παντως για να δελεασει τους εργαζωμενους της και για να δειξει ποσο καλη εταιρια ειναι εκανε κατι πρωτοφανες,κατα την διαρκεια δεξιωσης που εκανε στο γνωστο κεντρο ΜΥΘΟΣ μοιρασε μπονους στους
εργαζωμενους της θελοντας να δειξει οτι θα συμπεριφερετε γεναιοδωρα και στο προσωπικο του λιμενος.Βεβαια πρεπει να ξερουν και οι νεοι επικεφαλεις της cosco ΕΛΛΑΣ οτι οι εργαζωμενοι στο λιμανι δεν τσιμπανε με οσα μπονους και να ταζουν.

Ανώνυμος είπε...

H OIKOMOMIKH ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΥΛΕΣ.
ΤΩΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΝΧΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ.
ΘΕΩΡΩ ΠΑΙΔΑΡΙΟΔΕΣ ΛΑΘΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ
ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.