Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Αναστολή λόγω κρίσης;

31 Οκτ, 2008 - 10:04 Στη δύνη της διεθνούς οικονομικής κρίσης εμπλέκουν και τον λιμενικό τομέα αναλυτές, εκτιμήσεις των οποίων έχουν δει ήδη το φως της δημοσιότητας και κάνουν λόγο για αναστολή των επενδυτικών σχεδιασμών.

Μεταθέτουν για την «επόμενη ημέρα», και με τη λήξη της διεθνούς οικονομικής κρίσης, διεθνείς αναλυτές και εμπειρογνώμονες τους επενδυτικούς σχεδιασμούς πολυεθνικών γιγάντων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και μεγάλες ναυτιλιακές εταιρίες και λιμενικοί διαχειριστές.
Το ενδεχόμενο να «φρενάρουν» όλα, όσον αφορά στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που αφορούν στο πρώτο βήμα της κυβερνητικής μεταρρύθμισης στα ελληνικά εμπορικά λιμάνια, που είναι μέχρι ώρας και η μόνη απτή σε σχέση με άλλα μεταρρυθμιστικά πλάνα που έχουν ακυρωθεί λόγω εξελίξεων στο εσωτερικό μέτωπο της οικονομίας και κοινωνίας, δεν είναι άγνωστο στο κυβερνητικό επιτελείο που παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις.
Με αυτό το φόντο πάντως, οι προσπάθειες να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις χάνονται στον κυκεώνα των εκτιμήσεως των διεθνών αναλυτών αλλά και στα αντικρουόμενα στοιχεία που θέλουν η οικονομική κρίση να μην επηρεάζει, τουλάχιστον στο βαθμό που εικάζεται, στην παρούσα φάση τον ναυτιλιακό τομέα και εν επεκτάσει τους λιμενικούς διαχειριστές.
Το διεθνές σκηνικό πάντως οξύνει την αγωνία των παραγωγικών τάξεων που βλέπουν ότι μετά παρέλευση δεκάμηνου κινητοποιήσεων, από την πλευρά των λιμενεργατών, το ενδεχόμενο ανατροπής είναι ρεαλιστικότερο των αρχικών εκτιμήσεων, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
http://www.theseanation.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: