Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Αντιστάσεις Νομαρχίας Πειραιά για σύμβαση ΣΕΜΠΟ

14 Οκτ, 2008 - 16:25 Με αφορμή την αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΛΠ και την έγκριση της σύμβασης παραχώρησης του ΣΕΜΠΟ στην Cosco, η Νομαρχία Πειραιά διαμηνύει ότι θα... αντισταθεί.

Παρά την απουσία εξελίξεων και σχετικής ενημέρωσης, αναφορικά με τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Νομαρχία Πειραιά στην ελληνική δικαιοσύνη και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για το νομότυπο των διαδικασιών παραχώρησης του ΣΕΜΠΟ, ο κ.Μίχας επανέρχεται με νέα ανακοίνωση διαμαρτυρίας.

Τα ερωτήματα τα οποία αναδεικνύει σε μείζονα και απαιτεί την διευκρίνηση τους είναι:
- Εάν, μετά την υπογραφή της σύμβασης, οι όποιες διεκδικήσεις της αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων, θα απευθύνονται στον ΟΛΠ και όχι στην Cosco. Και
- Εάν οι όποιες πολεοδομικές αδειοδοτήσεις θα εξαιρούνται, με υπουργικές αποφάσεις, από τη διαμεσολάβηση της Νομαρχίας.

«Μάλλον δεν έχουν καταλάβει καλά ότι εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Νομάρχης Πειραιά, «αφήνοντας τους να παραβιάζουν ανεξέλεγκτα την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία».

«Είναι βαθιά νυχτωμένοι» καταλήγει, «αν πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι, η αυτοδιοίκηση, οι φορείς και οι πολίτες θα τους επιτρέψουμε Να τινάξουν στον αέρα την εθνική οικονομία, την ασφάλεια της χώρας, ολόκληρη την ελληνική αγορά αλλά και την ανάπτυξη του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής.

Να μετατρέψουν το λιμάνι του Πειραιά, σε λιμάνι ευκαιρίας, λιμάνι μαύρης εργασίας, με χαμηλόμισθους ανασφάλιστους και χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα εργαζόμενους».


theseanation

Δεν υπάρχουν σχόλια: