Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

To Marinews αποκαλύπτει όλο το σχέδιο του Λιμενικού για τη φυγάδευση του ΔΣ της ΟΛΠ ΑΕ

16/10/2008


-Θρίλερ στο λιμάνι του Πειραιά μέσα στο σκοτάδι.



Ένα πολύ καλά σχεδιασμένο σχέδιο εκπόνησε, χθες, η ηγεσία του Λιμενικό, υπό την εποπτεία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΝ, προκειμένου να καταφέρουν να μεταφερθούν με ασφάλεια τα 10 από τα 13 μέλη του ΔΣ, στην αίθουσα επιβατών κρουαζιέρας για να εγκρίνουν τη σύμβαση παραχώρησης του Σ.ΕΜΠΟ στην Cosco.
H κατάληψη των γραφείων του ΟΛΠ από τους εργαζόμενους κατέστησε σαφές στη διοίκηση του Οργανισμού ότι ήταν αδύνατον να συνεδριάσουν στην αίθουσα του ΔΣ για να εγκρίνουν τη σύμβαση παραχώρησης.
Στα γραφεία του ΟΛΠ είχαν εγκλωβιστεί ο πρόεδρος Διονύσης Μπεχράκης και ο διευθύνων σύμβουλος Νίκος Αναστασόπουλος.
Την ίδια ώρα ακριβώς απέναντι, στο νέο κτήριο του ΥΕΝ, ο υφυπουργός Πάνος Καμμένος, ο Αρχηγός του ΛΣ Αντιναύαρχος . Θεόδωρος Ρεντζεπέρης και ο Α’ Υπαρχηγός Αντιναύαρχος Αθανάσιος Μπούσιος, κατέστρωναν σχέδιο για να μπορέσουν αν μεταφέρουν τα μέλη του ΔΣ στον ΟΛΠ ώστε να συνεδριάσουν.
Ήταν γύρω στις 19.30 όταν οι εργαζόμενοι που είχαν κάνει κατάληψη των γραφείων …έχασαν τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ
Μισή ώρα αργότερα οι δύο άνδρες εμφανίστηκαν, ακριβώς από κάτω, στο ισόγειο του κτηρίου, στην αίθουσα επιβατών κρουαζιέρας.
Στο μεταξύ, τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ , εξαιρουμένων των τριών εκπροσώπων των εργαζομένων, είχαν ειδοποιηθεί και δεν πήγαν στον ΟΛΠ αλλά στο κτήριο του ΥΕΝ που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά του λιμανιού, αντικριστά του Οργανισμού.
Εκεί επιβιβάστηκαν σε σκάφος του Λιμενικού το οποίο τους μετέφερε απέναντι, όπου τους περίμενε ένα μικρό βαν που τους πήγε στην αίθουσα επιβατών.
Αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης, και τα 10 μέλη του ΔΣ που έδωσαν το παρών ακολούθησαν την ίδια διαδρομή και βρέθηκαν στο ΥΕΝ όπου παρέδωσαν τα πρακτικά της συνεδρίασης.
Την όλη επιχείρηση παρακολούθησαν από το κτήριο του ΥΕΝ, ο υφυπουργός Πάνος Καμμένος και η στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου.

σ.σ. Με αυτόν τον απόλυτα δημοκρατικό σεμνό και ταπεινό τρόπο παίρνονται οι αποφάσεις σε στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις σαν τον ΟΛΠ.
Συνεδρίασαν 1 έως 2 λεπτά στο καφενείο της αίθουσας των επιβατών εξωτερικού ΜΟΝΟΙ τους, το διάλυσαν τρέχοντας γιατί τους την έπεσαν οι βουλευτές ,ο Νομάρχης, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι και συνδικαλιστές και σε αυτό το ελάχιστο χρονικό διάστημα πήραν αυτήν την απόφαση την πιο κρίσιμη για το λιμάνι απο την ίδρυση του ΟΛΠ. Αλήθεια η επιτροπή κεφαλαιαγοράς τι έχει να πει γι αυτό?????
Οτι δηλαδή σε μια εισηγμένη στο χρηματιστήριο ΑΕ επεμβαίνουν οι δυνάμεις καταστολής και οι στρατιωτικές ηγεσίες και ρυθμίζουν το πως και που θα συνεδριάζουν τα ΔΣ.Αλήθεια αυτό το στρατιωτικές ηγεσίες πως σας ακούγεται ???? Θυμίζει κάτι ή όχι??
Οι χιλιάδες μικρομέτοχοι τι έχουν να πουν για όλα αυτά ??

Δεν υπάρχουν σχόλια: