Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Συνάντηση Παπαληγούρα με ΕΒΕΘ
Μέχρι το τέλος 2008 θα κυρωθούν στη Βουλή οι συμβάσεις παραχώρησης για ΣΕΜΠΟ ΟΛΠ-ΟΛΘ

Icon
Ο νέος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αναστάσης Παπαληγούρας
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Μέχρι το τέλος του 2008 θα έχουν κατατεθεί προς κύρωση στη Βουλή οι συμβάσεις για την παραχώρηση των λιμενικών Σταθμών Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) Θεσσαλονίκης και Πειραιά, επιβεβαίωσε ο νέος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αναστάσης Παπαληγούρας, στη διάρκεια συνάντησής του με τη διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

Ο κ. Παπαληγούρας επεσήμανε ακόμη ότι η όλη διαδικασία παραχώρησης του ΣΕΜΠΟ Θεσσαλονίκης θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Παράλληλα, δέχτηκε να υπάρξει συνεργασία εξειδικευμένων στελεχών του υπουργείου με τη διοίκηση του ΕΒΕΘ, για την εις βάθος μελέτη του προβλήματος της ακτοπλοϊκής απομόνωσης της πόλης.

Οι δηλώσεις του κ. Παπαληγούρα ήρθαν σε απάντηση της αγωνίας που εξέφρασε ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος, ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι το Επιμελητήριο είναι καθημερινά αποδέκτης της αγωνίας των μελών του, που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, εξαιτίας των κινητοποιήσεων στα λιμάνια.

Οπως τόνισε, το κόστος είναι πλέον δυσβάσταχτο τόσο για τις παραγωγικές, όσο και για τις εμπορικές επιχειρήσεις. Τα προβλήματα αυτά, πρόσθεσε, επιδεινώνουν τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκονται ήδη οι επιχειρήσεις του νομού.

Μάλιστα, η διοίκηση του ΕΒΕΘ επέδωσε στον υπουργό τα συμπεράσματα της έρευνας που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Επιμελητηρίου, προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές των επιχειρήσεων λόγω των κινητοποιήσεων στον ΟΛΘ.

Σε ό,τι αφορά την ακτοπλοϊκή απομόνωση της Θεσσαλονίκης, η διοίκηση του ΕΒΕΘ επέδωσε στον υπουργό την έρευνα, που έχει διενεργήσει το επιμελητήριο για το θέμα και ειδικότερα για τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τις Σποράδες.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μπακατσέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση του κ. Παπαληγούρα στο αίτημα που κατέθεσε η διοίκηση του Επιμελητηρίου για διάλογο, αμέσως μετά την ανάληψή των καθηκόντων του στο υπουργείο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: