Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΩΝ
ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ Ο. Λ. Π.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.

TEL. : 2104614825 - 2104615721
FAX. : 2104611273
E-mail: dockers@otenet.gr


ΠΕΙΡΑΙΑΣ 16 Οκτωβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συνάδελφοι,
Χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη και αγωνιστική παρουσία όλων σας την Τετάρτη 15.10.2008. Χθες, ακυρώσαμε για μία ακόμη φορά, τα σχέδια της Κυβέρνησης και της Διοίκησης του Ο.Λ.Π.. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.Π. δεν έγινε.
Οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ, μαζί με αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρό της, το ΕΚΠ, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πειραιά, καθώς και το σύνολο των κομμάτων της Αντιπολίτευσης δώσαμε μία ακόμη ηχηρή απάντηση στα σχέδια ξεπουλήματος του Λιμανιού του Πειραιά.

Χθες το βράδυ, η Διοίκηση του ΟΛΠ επιχείρησε με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες να εγκρίνει το σχέδιο σύμβασης παραχώρησης του Σ.ΕΜΠΟ/ΟΛΠ. Πρόκειται για μία αποικιοκρατική σύμβαση. Χωρίς να έχει δοθεί στα μέλη του Δ.Σ. το πλήρες κείμενο του σχεδίου σύμβασης και τα παραρτήματα αυτής, είχαν το θράσος να επιχειρήσουν συνεδρίαση παρωδία του Δ.Σ./Ο.Λ.Π.
Η μαζική συμμετοχή όλων μας και η συμπαράταξη των κοινωνικών και πολιτικών φορέων ακύρωσε τη συνεδρίαση του Δ.Σ./Ο.Λ.Π.
Η δήλωση της Διοίκησης του ΟΛΠ ότι δήθεν έγινε η συνεδρίαση του Δ.Σ./Ο.Λ.Π. είναι ψευδής και θλιβερή.
Η συνάθροιση επιλεκτικά των διορισμένων μελών του Δ.Σ./Ο.Λ.Π. στην «αίθουσα αναχώρησης επιβατών» οι οποίοι με την έλευση των εκπροσώπων του Κοινοβουλίου και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, σκόρπισαν τρέχοντας, ασφαλώς δεν είναι συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τρία μέλη του Δ.Σ., ο Δήμαρχος και οι δύο εκπρόσωποί μας, ανέμεναν στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δ.Σ. στην οποία δεν εμφανίστηκε η Διοίκηση του Ο.Λ.Π.

Είναι φανερό ότι χθες το βράδυ το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ ΔΕΝ έγινε. Κάθε πράξη που θα επιχειρηθεί να στηριχθεί σε αυτό θα είναι πολιτικά και νομικά άκυρη.

Ως εργαζόμενοι συνολικά δεχόμαστε ένα κύμα επιθέσεων σε όλα τα μέτωπα.
Ο προϋπολογισμός που έχει καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή, αν εφαρμοστεί θα είναι άλλη μία φορολογική επέλαση στα ήδη συρρικνωμένα εισοδήματά μας.
Η εκποίηση των Δημοσίων επιχειρήσεων την ώρα που σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο το Δημόσιο ενισχύεται και καλείται να λύσει τα αδιέξοδα που δημιούργησε η πολιτική της ελεύθερης αγοράς, είναι αδιέξοδη και επιζήμια.


Συνάδελφοι,
Σας καλούμε να δώσουμε μαζικό και αγωνιστικό παρόν στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ την Τρίτη 21.10.2008 και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις.

Ιδιαίτερα καλούμε τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ
να συμμετάσχουν δυναμικά στην συγκέντρωση της ΓΣΕΕ
στο Πεδίο του Άρεως στις 11.00 π.μ.

Θα υπάρξουν δύο προσυγκεντρώσεις
• στις 10.00 στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά και
• στις 10.30 στην Πλατεία Βικτωρίας στην Αθήνα




Τα Διοικητικά Συμβούλια

Δεν υπάρχουν σχόλια: