Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Μέσα στη νύχτα......σαν τους κοινούς παρανόμους

ΟΛΠ: Υπό το φως του φεγγαριού θα υπογράψουν τη σύμβαση με την Cosco
15/10/2008


Φεγγαράκι λαμπρό φέγγε μου να…υπογράφω θα σιγοψυθιρίζουν απόψε το βράδυ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΠ ΑΕ που κλήθηκαν να συσκεφθούν στις 21.15 μ.μ., για να εγκρίνουν την σύμβαση παραχώρησης μέρους του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στους κινέζους της Cosco.
Σύμφωνα με πληροφορίες η σύσκεψη ορίστηκε το βράδυ για την αποφυγή…επεισοδίων με τους εργαζόμενους οι οποίοι την περασμένη Παρασκευή, υπό τη συνοδεία δύο βουλευτών, του Γιάννη Διαμαντίδη του ΠΑΣΟΚ και του Παν.Λαφαζάνη του ΣΥΡΙΖΑ, κατέλαβαν την αίθουσα συνεδριάσεων και ματαίωσαν το ΔΣ.
Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους έχουν κηρύξει τετράωρη στάση εργασίας από τις 20.00 έως τα μεσάνυχτα, και συγκέντρωση έξω από το κεντρικό κτήριο του Οργανισμού, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΟΛΠ ΑΕ.
Οι κινέζοι παρακολουθούν εμβρόντητοι τα όσα συμβαίνουν και περιμένουν να δουν πότε θα πέσουν επιτέλους οι υπογραφές.

Το ΣτΕ

Και όσο καθυστερούν οι υπογραφές λόγω των κινητοποιήσεων τόσο πλησιάζει η 7η Νοεμβρίου που είναι η ημερομηνία συζήτησης της προσφυγής που έχει καταθέσει η ΟΜΥΛΕ κατά της διαδικασίας του διαγωνισμού παραχώρησης του Σ.ΕΜΠΟ.
Η αρχική ημερομηνία συζήτησης στο ΣτΕ και πριν σταλεί η υπόθεση στην Ολομέλεια, ήταν η 10η Ιουνίου. Ημερομηνία που θορύβησε τους τότε μνηστήρες αφού εκείνη την περίοδο θα εξετάζονται οι προσφορές οπότε υπήρχε κίνδυνος να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός μετά από αρνητική για την ΟΛΠ ΑΕ απόφαση του ΣτΕ.
Η νέα πραγματικότητα έστειλε την υπόθεση να συζητηθεί στις 7 Νοεμβρίου από την Ολομέλεια.
«Η εκποίηση αυτή θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες τόσο για το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο ( μεγάλη άνοδο των τιμών ) όσο και για τις εργασιακές σχέσεις, με δραματική υποβάθμισή τους, ακόμα και με απολύσεις. Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ διανύουμε μια περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που οι κυβερνήσεις προκειμένου να την αντιμετωπίσουν υιοθετούν πολιτικές ενίσχυσης του Δημοσίου στους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, μεταξύ αυτών και τα Λιμάνια» επισημαίνουν οι εργαζόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: