Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ

3 Οκτωβρίου 2008
Βρισκόμαστε στο μέσο μίας παγκόσμιας κρίσης που οι συνέπειές της για μία ακόμα φορά φορτώνονται στους εργαζόμενους. Οι ισχυρισμοί που έλεγαν ότι η οικονομία είναι ισχυρή και βρίσκεται σε πορεία ανάπτυξης αποδεικνύονται καθημερινά σε απλές μυθοπλασίες. Λόγια του αέρα αποδείχτηκαν οι ιδέες που εδώ και πολύ καιρό έπεσαν στην αγορά του τύπου « αν πουλήσουμε όλες τις ΔΕΚΟ, αν απαλλάξουμε την οικονομία από τις επιβαρύνσεις για το ασφαλιστικό, (με συνέπεια τη διάλυση του κράτους πρόνοιας) , εάν ελαστικοποιηθούν οι εργασιακές σχέσεις, τότε η οικονομία θα γίνει πιο ισχυρή, τότε θα μειωθεί η ανεργία και οι εργαζόμενοι θα ζουν καλύτερα ».
Τίποτα απ όλα αυτά δεν δικαιώθηκε. Σήμερα οι ίδιοι οι υπερασπιστές των ιδιωτικοποιήσεων και της ελεύθερης αγοράς επανακρατικοποιούν τράπεζες όταν πριν λίγα χρόνια εδώ στην Ελλάδα τις ξεπουλούσαν.
Στις μητροπόλεις του καπιταλισμού σήμερα επανακρατικοποιούνται Δημόσιες Επιχειρήσεις, σιδηρόδρομοι κ.α. όταν εδώ στην Ελλάδα Δημόσιες Επιχειρήσεις όπως Λιμάνια, Αερομεταφορές, Σιδηρόδρομοι, Ταχυδρομεία, Τηλεπικοινωνίες, Ενέργεια Διόδια κλπ ιδιωτικοποιούνται – ξεπουλιούνται.
Υποστηρίζουν ότι με την επιλογή τους αυτή στόχο έχουν να απαλλάξουν τον Έλληνα φορολογούμενο από την επιβάρυνσή του να πληρώνει Δημόσιες επιχειρήσεις. Τίποτα ψευδέστερο απ αυτό αφού επιχειρήσεις όπως τα Λιμάνια, ο ΟΤΕ όχι μόνο δεν είναι ζημιογόνες, αντίθετα δε είναι κερδοφόρες με μεγάλο οικονομικό όφελος για το Δημόσιο.

Οι πολιτικές που ασκήθηκαν στην χώρα μας εδώ και αρκετά χρόνια με την μετατροπή αρχικά των Δημοσίων Επιχειρήσεων σε Α.Ε. και στην συνέχεια με τη μετοχοποίησή τους ήταν ο δρόμος που σταδιακά οδηγούσε στο ξεπούλημά τους. Σοβαρές ευθύνες έχουν όλοι εκείνοι που έδειξαν ανοχή και συγκάλυψαν αυτήν την αλήθεια.

Σήμερα εδώ και 10 μήνες οι Λιμενεργάτες μαζί με όλους τους εργαζόμενους στο Λιμάνι πραγματοποιούν έναν πρωτόγνωρο αγώνα τόσο για τη μεγάλη του διάρκεια όσο και για τη συνοχή του. Ο αγώνας των Λιμενεργατών παρά τις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους που ξεπέρασαν ίσως και τις αντοχές τους, είναι αγώνας υπερήφανος και αξιοπρεπής για την υπεράσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα των Λιμανιών, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Είναι αγώνας χωρίς συμβιβασμούς, κρύψιμο και φυγομαχία, παρ όλες τις προσπάθειες της κυβέρνησης που με δολώματα ( εθελούσια, μετατάξεις κλπ ) θέλησε να τον υποσκάψει. Ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι ο αγώνας αυτός θα είχε δυσκολίες όμως την ίδια στιγμή γνωρίζαμε ότι αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος μιας τίμιας στάσης που αρμόζει στον ιστορικό κλάδο των Λιμενεργατών
Τίποτα δεν έχει τελειώσει, θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα για να υπερασπίσουμε τους εργαζόμενους με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.
Θεωρούμε σοβαρή αδυναμία των ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει αναλάβει τις πρωτοβουλίες εκείνες για τον συντονισμό και την κοινή δράση όλων των εργαζομένων τουλάχιστον στις υπό ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεις.
ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
Με την ευκαιρία αυτής της ανακοίνωσης θέλουμε ιδιαίτερα να σφίξουμε το χέρι σε όλους τους νέους συναδέλφους μας για την καθολική συμμετοχή τους στον αγώνα των εργαζομένων στον ΟΛΠ. Όσοι πίστεψαν ότι ψηφίζοντας νόμους μπορούν να διασπάσουν τους εργαζόμενους, όσοι πίστεψαν ότι στον ΟΛΠ και στις γραμμές του σωματείου θα υπήρχαν απόψεις που θα αντιμετώπιζαν τους νέους συναδέλφους σαν μία άλλη κατηγορία εργαζομένων, διαψεύστηκαν οικτρά. Από την πρώτη στιγμή με αίσθημα αλληλεγγύης δώσαμε μάχες σε όλα τα επίπεδα για να περιορίσουμε τις επιπτώσεις αυτού του ρατσιστικού νόμου που ψηφίστηκε, επιπτώσεις οι οποίες στοχοποιούν τους νέους εργαζόμενους και τους αφήνουν χωρίς δικαιώματα.
Από την πλευρά μας κάνουμε σαφές ότι αυτόν τον κοινό αγώνα νέων και παλιών εργαζομένων όχι μόνο θα τον συνεχίσουμε αλλά θα τον δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο μέχρι να μηδενιστούν όλες οι αρνητικές επιπτώσεις για τους νέους συναδέλφους μας.
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΟΛΑΦΟΣ
Μέσα στη νύχτα για μια ακόμα φορά, ο Υπουργός μεταφορών σε νομοσχέδιο προσπάθησε στα κρυφά να ψηφίσει διάταξη που ουσιαστικά μετατρέπει τους εργαζόμενους σε έρμαια των ιδιωτικών συμφερόντων δίνοντας τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις που τελούν υπό καθεστώς εκκαθάρισης να απολύουν χωρίς αποζημιώσεις , να καταργούν ή να αναστέλλουν συμβάσεις κλπ.
Τα συνδικάτα μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν ανταποκρινόμενα το κάλεσμα της ΓΣΕΕ αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία στις ΔΕΚΟ την Τετάρτη 8 Οκτώβρη 2008 απέναντι στην πολιτική του ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας και σε όλα τα αντεργατικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση. Παράλληλα συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ με έναρξη την 24ωρη απεργία στις 21 Οκτώβρη καθώς και σ αυτές που θ' ακολουθήσουν. Η απεργία στις 8 του Οκτώβρη είναι αποτέλεσμα της πίεσης που ασκήθηκε από τα συνδικάτα για κοινή δράση των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ.
Με την καθολική και δυναμική συμμετοχή όλων μας, τόσο στην απεργία όσο και στο συλλαλητήριο θα δώσουμε για ακόμα μια φορά την ηχηρή απάντηση μας σ αυτούς που ξεπουλούν τη Δημόσια περιούσια, που ανατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις, που «μεταρρυθμίζουν» τα βαρέα και ανθυγιεινά, που καταλύουν την κοινωνική ασφάλιση.
Όλοι μαζί την Τετάρτη 8.10.2008 στην ΑΠΕΡΓΙΑ
Όλοι δυναμικά με τα δικά μας σύμβολα στη συγκέντρωση στις 11.00 πμ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία προς την Βουλή
Να ενώσουμε τις φωνές μας με όλους τους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ ενάντια σε αυτόν τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.
Να γίνει η κινητοποίηση αυτή αφετηρία νέων αγώνων.
Προσυγκέντρωση 10.00 π.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά και 10.30 π.μ. στην Ομόνοια (μπροστά στην Εθνική Τράπεζα)
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος Ο Αντιπρόεδρος Ο Γεν Γραμματέας
Γ. Νουχουτίδης Σταμ. Κουλούρας Ν. Γεωργίου

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά να πληρώσουμε όλοι η εργαζόμενοι στον ΟΛΠ να βγάλουμε ένα σποτάκι για τον ΟΛΠ όπως έκαναν στην ΟΑ εμείς γιατί δε βγάζουμε εδω και 10 μήνες κάτι ? ο ΟΛΠ κυκλοφορεί στο ιντερνέτ ένα σποτάκι με το τι κάνει και τι μπορεί να κάνει χωρείς να αναφέρει τους κινέζους μέσα να το εκμεταλλευτούμε αυτό και να τους χτυπήσουμε για να δει ο ελληνικός λαός τη μπορεί να κάνει ο ΟΛΠ χωρίς να πάει σε ιδιώτες.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=Uh_aG5MzPVM

Αυτό σου κάνει ;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ ΗΤΑΝ ΓΕΛΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Ανώνυμος είπε...

επιτελους υπογραφουν ως ΔΣ και οχι ως ΔΙΟΙΚΗΣΗ