Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Όλα «παίζουν» με τα λιμάνια

29 Οκτ, 2008 - 16:54 Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο παράτασης των κινητοποιήσεων των λιμενεργατών και το προσεχές έτος, μέχρις της εκδικάσεως από το ΣτΕ της προσφυγής των συνδικαλιστικών τους φορέων κατά των διαγωνισμών εκχώρησης των ΣΕΜΠΟ των ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Η πληροφορία περί του ενδεχόμενου η εκδίκαση, που είχε οριστεί για τις αρχές Νοεμβρίου, να πάει τον Γενάρη του 2009 «φλόγωσε» τις εκτιμήσεις κύκλων των παραγωγικών τάξεων, ότι η κατάσταση στα λιμάνια -που έχει παγιωθεί το τελευταίο δεκάμηνο με τις κινητοποιήσεις των λιμενεργατών- θα επεκταθεί ενδεχομένως και το νέο έτος.

Την ίδια στιγμή, η τελεσιγραφικού χαρακτήρα επισήμανση στο TheSeaNation του διευθύνοντος του ΟΛΠ Ν. Αναστασόπουλου, ότι όλες οι διαδικασίες που αφορούν στις συμβάσεις και την εξέτασή τους από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τη Βουλή θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί προ της 31ης Δεκεμβρίου του 2008, για ευνόητους λόγους συνηγορεί στο «φοβικό σύνδρομο» που έχει αναπτυχθεί -ή μάλλον έχει παγιωθεί- ότι η εργασιακή ειρήνη στα δύο μεγάλα λιμάνια έχει οριστικά χαθεί.

Με το απεργιακό μέτωπο να «παίζει» με τους τελευταίους μήνες του έτους, είναι σφόδρα πιθανό οι ανάδοχες εταιρίες των ΟΛΠ και ΟΛΘ να εντείνουν τις πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση να δοθεί λύση, έχοντας υπόψη και το γεγονός ότι οι παραγωγικές τάξεις, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ηγεσιών των λιμένων να αποδείξουν ότι η αγορά έχει αφομοιώσει τις κινητοποιήσεις στους ρυθμούς της, διάκεινται εχθρικά προς το να αποδεχθούν τελεσιδίκως μία κατάσταση που σε τελική ανάλυση στοιχίζει στην τσέπη του τελικού καταναλωτή.

Η οποία και το τελευταίο δεκάμηνο έχει επίσης αφομοιώσει το επιπρόσθετο κόστος της αργορυθμίας ή της αρρυθμίας των εμπορικών λιμένων, τις συνδυασμένες μετακινήσεις από άλλους προορισμούς και όλα τα συμπαραμαρτούντα μίας κατάστασης που δεν χαρακτηρίζεται ως αναστρέψιμη από τα επιτελεία των μεγάλων ναυτιλιακών εταιριών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων.

Στον προβληματισμό τέλος που έχει αναπτυχθεί, έχει προστεθεί και εκείνος περί του αν τελικά η επιχειρούμενη μεταρρύθμιση στη λιμενική πολιτική αποτελεί «Πύρρειο Νίκη» της κυβέρνησης.


THESEANATION

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για να δουμε!!!