Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι λιμενεργάτες την αποχή

Εντείνονται τα προβλήματα των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά, εκτιμούν ΟΜΥΛΕ ,Ένωση Λιμενεργατών και Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών ΟΛΠ, γι αυτό και παρατείνουν την αποχή από υπερωρίες μέχρι 31 Ιουλίου.
Τα Διοικητικά Συμβουλία της ΟΜΥΛΕ της Ένωσης και του Συνδέσμου σε συνεδριάσεις τους εκτίμησαν ότι τα προβλήματα των εργαζομένων στο Λιμάνι του Πειραιά εντείνονται, καθώς συνεχίζουν οι διαχωρισμοί και η μη εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων για τους νεοπροσλαμβανόμενους.
«Επιχειρείται να δημιουργηθεί ένα νέο εργασιακό τοπίο χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα» αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους, το οποίο όπως εκτιμούν «συνδέεται με την επιχειρούμενη εκχώρηση - ξεπούλημα των ΣΕΜΠΟ που οι εργαζόμενοι έχουν καταθέσει την έντονη αντίθεσή τους».
Έτσι, τα Διοικητικά Συμβούλια αποφάσισαν τη συνέχιση της αποχής από υπερωριακή εργασία, καθώς και εργασία Σαββάτου, Κυριακής και Αργιών μέχρι 31 Ιουλίου 2008.
Επίσης, σε επόμενες συνεδριάσεις και σύμφωνα με τις εξουσιοδοτήσεις που έχουν από τις Γ.Σ θα προβούν στις αναγκαίες ενέργειες για να προγραμματίσουν απεργιακές κινητοποιήσεις, ώστε να δοθεί μεγαλύτερη δυναμική στην αντίδραση των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: