Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

ΣΥΡΙΖΑ: «Φαρσοκωμωδία στον ΟΛΘ»

23 Ιουλ, 2008 - 18:43 Περίεργες διαδρομές και περίπου παρασκηνιακές διαφωνίες διακρίνει κι επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τη διαγωνιστική διαδικασία στα δύο μεγάλα λιμάνια της χώρας.

«Τα όσα συνέβησαν με τις απαράδεκτες κυβερνητικές μεθοδεύσεις ιδιωτικοποίησης στο λιμάνι του Πειραιά και συμβαίνουν τώρα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως φαρσοκωμωδία αν δεν ήταν άκρως επικίνδυνα για την ίδια τη χώρα και το μέλλον της» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, Ευαγγελία Αμμανατίδου - Πασχαλίδου, Θεόδωρος Δρίτσας και Παναγιώτης Λαφαζάνης.
«Το πρωτοφανές, εξοργιστικό και αδιανόητο», συνεχίζουν «δεν είναι μόνο ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παραδώσει, μέσα από περίεργες διαδρομές και περίπου παρασκηνιακές διαφωνίες, τα δύο πιο στρατηγικά λιμάνια της χώρας σε ιδιωτικά και μάλιστα πολυεθνικά συμφέροντα. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη, στην ουσία, να παραχωρήσει το μονοπώλιο των λιμενικών εμπορευματικών μεταφορών της χώρας σε ένα τρίτο κράτος, με την παράλληλη διάλυση των εργασιακών σχέσεων στα λιμάνια.
Είναι τραγικό ότι το τίμημα που φαίνεται να δίδεται για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, του οποίου η κίνηση κινείται στο 1/3 του λιμανιού του Πειραιά, είναι περίπου το ίδιο με το τίμημα που προσφέρεται για το τελευταίο. Δίδεται άραγε «κοψοχρονιά» το λιμάνι του Πειραιά ή οι αγοραστές του λιμανιού της Θεσσαλονίκης εμφανίζονται ιδιαίτερα γενναιόδωροι; Η αλήθεια είναι ότι οι κυβερνητικές προσυμφωνημένες μεθοδεύσεις θυμίζουν την ρήση «της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: