Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

ΠΑΣΟΚ-Λιμάνια: «Ολοκληρώνεται η διαδικασία παράδοσης σε μονοπώλια κινεζικών συμφερόντων>

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την Εμπορική Ναυτιλία, Ελπίδα Τσουρή, με αφορμή τις εξελίξεις στο διαγωνισμό εκχώρησης του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών του διαγωνισμού παραχώρησης του ΣΕΜΠΟ στον ΟΛΘ, ολοκληρώνεται η διαδικασία παράδοσης των στρατηγικής σημασίας πυλών της χώρας μας προς τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα, σε μονοπώλια κινεζικών συμφερόντων.

Το ΠΑΣΟΚ σε καμία περίπτωση δεν συμμερίζεται τη χαρά και την ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης από αυτή την εξέλιξη. Αντίθετα, αντιλαμβανόμαστε πλήρως τους λόγους, για τους οποίους οι Κινέζοι θα πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι και ευτυχείς.

Για το ΠΑΣΟΚ, ο δημόσιος έλεγχος και η διαχείριση των λιμενικών μας υποδομών επιβάλλεται, λόγω του στρατηγικού χαρακτήρα τους, για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αλλά και της κερδοφόρας προοπτικής τους.

Με αφορμή την τεράστια απόκλιση των οικονομικών προσφορών για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, επαναφέρουμε το αίτημά μας, για άμεση κατάθεση στη Βουλή των τεχνικών και οικονομικών προσφορών, των ενστάσεων, και των πρακτικών για τους δύο διαγωνισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: