Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

Χωρίς ταμπέλα το... αδιέξοδο

Χωρίς ταμπέλα το... αδιέξοδο
14 Ιουλ, 2008 - 13:11 Δεν χρειάζεται ταμπέλα το πολλαπλώς διαπιστωθέν από τις άκαρπες συναντήσεις των ηγεσιών των ΟΛΠ και ΟΛΘ με τους συνδικαλιστικούς φορείς των λιμενεργατών. Αύριο το μεσημέρι τα νεότερα.
Απογοητευμένοι εμφανίζονται κύκλοι των παραγωγικών τάξεων του Πειραϊκού χώρου, και όχι μόνο, για την κατάσταση που έχει «παγιωθεί» στα δύο μεγάλα εμπορικά λιμάνια της χώρας, εξ αιτίας των λιμενεργατικών κινητοποιήσεων του τελευταίου επταμήνου.
Τα στοιχεία που δείχνουν τις προσεγγίσεις των πλοίων να έχουν μειωθεί σχεδόν κατά δύο τρίτα, σε σχέση με το παρελθόν, αποκαλύπτουν μία σοβούσα κρίση, αντίκτυπος της οποίας θα είναι η απώλεια λίαν συντόμως μερικών εκατοντάδων θέσεων εργασίας σε ναυτιλιακά πρακτορεία αλλά και επιχειρήσεις, που λειτουργούν περί τη δράση των εταιριών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων.
Ο προβληματισμός των παραγωγικών τάξεων εντείνεται και από το γεγονός ότι το διάστημα που διέρρευσε δεν σημειώθηκε το παραμικρό ρήγμα στους συνδικαλιστικούς λιμενεργατικούς κόλπους αλλά τουναντίον εξακολουθεί και υφίσταται ισχυρός δεσμός μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων, μηδέ εξαιρουμένων και εκείνων που πρόσκεινται στην κυβέρνηση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι θυμηδία προκαλεί στους συνδικαλιστικούς κύκλους το γεγονός ότι «απέτυχαν παταγωδώς» εκείνοι που υποστήριζαν ότι οι λιμενεργάτες θα «κατέρρεαν υπό το βάρος της άδειας τσέπης τους», καθώς, οι αποχές από υπερωρίες τους έχουν στερήσει από σημαντικές απολαβές αλλά και τακτικές διάσπασης, όπως αυτές που επίσης απέτυχαν στη Θεσσαλονίκη.
Όλα δείχνουν ότι αύριο οι συνδικαλιστές θα εξηγήσουν για μία ακόμη φορά γιατί επιμένουν, αν και από ότι φαίνεται, αυτό θα κληθούν να το επαναλάβουν και στο Πρωτοδικείο στο οποίο ενδεχομένως να προσφύγει η διοίκηση του ΟΛΠ επισείοντας Εφετειακή απόφαση που την είχε δικαιώσει στις προηγούμενες, με ανάλογο πλαίσιο αιτημάτων, κινητοποιήσεις.

Από το theseanation

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΗ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΟΤΙ Η ΕΓΚΑΘΥΔΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ?

Ανώνυμος είπε...

TI ALLO PREPEI NA GINEI GIA NA MAS ADEIASETE TI GWNIA?

theodoros margaris είπε...

τι αλλο πρεπει να γινει για να μαθεις να γραφεις ελληνικα 1ον

και 2ον τι αλλο πρεπει να γινει για να καταλαβεις οτι εμεις εδω ειμαστε και θα παραμεινουμε εσυ εισαι ο επισκεπτης που απλα δεν καταλαβαινεις οτι περασε η ωρα και πρεπει να την κανεις σιγα σιγα ? αντε ντε αρμενικη μας την εκανες την βιζιτα.