Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

Marinews Lifestyle: Το νέο σκάφος του Γιώργου Βουλγαράκη
21/7/2008


Φωτό από το site yahtpolis.com. Κάντε κλικ στην ένδειξη "περισσότερα" για να δείτε το εσωτερικό του σκάφους.


Του
Πέτρου Κουσουλού
Για την εφημερίδα
Espresso

Με ένα ολοκαίνουργιο σκάφος (φωτό) σκίζει πλέον τα κύματα ο Γιώργος Βουλγαράκης. Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας το πήρε απόφαση φέτος και έκανε πράξη μια «επιθυμία ετών», αντικαθιστώντας το φουσκωτό (των 9,4 μέτρων το οποίο είχε) με ένα καμπινάτο ταχύπλοο 14 μέτρων! Επιστρατεύοντας μάλιστα το προσωπικό του γούστο, αλλά και την πείρα του όσον αφορά τα σκάφη (γνωστός λάτρης του υγρού στοιχείου, γαρ), απευθύνθηκε όχι όπου και όπου, αλλά στo γνωστό ναυπηγείο της Uniesse Marine, που εδρεύει στην Ιταλία, απ' όπου και αγόρασε το πλωτό του όνειρο.

Ακριβείς πληροφορίες αναφέρουν πως ο Γιώργος Βουλγαράκης επιθυμούσε εδώ και αρκετό καιρό να αντικαταστήσει το φουσκωτό σκάφος που χρόνια τώρα τον «συντρόφευε» στις καλοκαιρινές εξορμήσεις που έκανε μαζί με τη σύζυγό του, πετυχημένη συμβολαιογράφο Κατερίνα Πελέκη, και τα τέσσερα παιδιά τους.

«Θέλω να αποκτήσω κάτι καλύτερο και πιο ασφαλές», φέρεται να εκμυστηρευόταν συχνά στους φίλους του, όταν κουβέντιαζαν χαλαρά για τις περιπέτειές τους στις διακοπές.

Πρώτο του, λοιπόν, μέλημα ήταν να βάλει πωλητήριο στο μεταχειρισμένο που είχε αποκτήσει (στο όνομα της συζύγου του), αντί 52.400 ευρώ, λίγο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Η επόμενη κίνηση ήταν η αναμενόμενη, όπως χαρακτηριστικά λένε όσοι γνωρίζουν τη λατρεία του πρώην υπουργού Πολιτισμού και νυν Εμπορικής Ναυτιλίας για τη θάλασσα και την «αδυναμία» του στα μηχανοκίνητα σκάφη: Ο υπουργός απευθύνθηκε στην Uniesse Marine, στην εταιρεία η οποία παίζει ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά σκαφών αναψυχής.

Στόχος του υπουργού ήταν να αποκτήσει ένα πλεούμενο το οποίο να συνδυάζει την εξωτερική εμφάνιση με την άνεση στους εσωτερικούς χώρους. Γι' αυτό και επέλεξε το Uniesse 42 Οpen, σε χρώμα μπλε, που έχει στοιχεία τόσο από τα ιταλικά σπορ σκάφη όσο και από τα κλασικά αμερικανικά fishing, όπως την πεπλατυσμένη πλώρη, τη μακριά δελφινιέρα και το χαρακτηριστικό χαμηλωμένο κόκπιτ, ενώ διακρίνεται και για την ιδιαίτερα υψηλή αισθητική του.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», η αγορά πραγματοποιήθηκε μέσα στο Μάιο. Για την ακρίβεια, το ταχύπλοο ελλιμενίστηκε στη χώρα μας περί τα μέσα του τελευταίου μήνα της άνοιξης. Πρόσωπα που έτυχαν εκείνη την περίοδο να συζητήσουν με τον υπουργό για το συγκεκριμένο θέμα, μεταφέρουν την εικόνα του ανθρώπου «που δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά και την ικανοποίησή του». Οπως λένε μάλιστα, το ίδιο ευτυχισμένοι -αν όχι περισσότερο- για την απόκτηση του ταχύπλοου είναι η σύζυγός του Κατερίνα, αλλά και οι δύο γιοι του, Αποστόλης και Διονύσης.

Η Κατερίνα, άλλωστε, προσβλέπει ότι με την απόκτηση του ωραιότατου σκάφους οι αποδράσεις σε νησιά (με σημείο εκκίνησης το εξοχικό τους στην Πουνταζέζα του Λαυρίου) παρέα με φιλικά ζευγάρια θα πραγματοποιούνται πολύ πιο εύκολα. Tο σκάφος νηολογήθηκε στο λιμεναρχείο Πειραιά και δένει στην 4η μαρίνα Γλυφάδας.

Σε ό,τι αφορά την πρεμιέρα του στις ελληνικές θάλασσες, έχει ήδη γίνει, καθώς από τις αρχές του καλοκαιριού ο Γιώργος Βουλγαράκης και η σύζυγός του σαλπάρουν για τα νησιά πάντα με καλή παρέα. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως ανέφεραν στην «Espresso» υπάλληλοι της μαρίνας Γλυφάδας, είδαν για τελευταία φορά το σκάφος εκεί πριν από περίπου δύο εβδομάδες.


Καπετάνιος από μικρός

Ο Γιώργος Βουλγαράκης είναι από τα στελέχη της κυβέρνησης που ουδέποτε έκρυψε την τρέλα του για τη θάλασσα. Δεν είναι λίγες άλλωστε οι φορές που ο φωτογραφικός φακός τον έχει «απαθανατίσει» να χαλαρώνει στο φουσκωτό του. Ηταν στα μέσα της δεκαετίας του '80 όταν ο «χαρισματικός» πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, έχοντας γνωρίσει τη φοιτήτρια της Νομικής Κατερίνα Πελέκη, αποκτάει το πρώτο του τετράμετρο φουσκωτό. Ακόμα και σήμερα το ζευγάρι δεν μπορεί να βγάλει από τη μνήμη του τα ταξίδια που έκανε με το μικρό φουσκωτό, γνωρίζοντας έτσι όλες τις ελληνικές παραλίες.


Ενα κουκλί 13,8 μέτρων που βγάζει 1.080 άλογα!

Ευστάθεια στη θάλασσα, καλή διακυβέρνηση και άριστη συμπεριφορά στο κύμα είναι μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου σκάφους του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εξωτερικός χώρος του 42 Οpen κλείνει με bimini top, προστατεύοντας αποτελεσματικά τον κυβερνήτη και τους επιβάτες όταν υπάρχουν αντίξοες καιρικές συνθήκες, ενώ στο πρώτο επίπεδο η περιοχή είναι απολύτως ελεύθερη και ενδείκνυται για ηλιοθεραπεία. Στο εσωτερικό, το σκάφος του υπουργού έχει δύο διπλές καμπίνες, ένα μπάνιο, καθώς και μία πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα στον εσωτερικό και στον εξωτερικό χώρο. Το συνολικό του μήκος φθάνει τα 13,8 μέτρα, ενώ έχει δύο κινητήρες οι οποίοι «βγάζουν» συνολικά 1.080 ίππους.

marinews

2 σχόλια:

Ένα γελαστό απόγευμα είπε...

Να του ευχηθούμε ολόψυχα
να το χαρεί ο άνθρωπος!
Μόνον έτσι, με σκληρή δουλειά
και αιματηρές οικονομίες μπορούμε όλοι ν' αποκτήσουμε το σκάφος
των ονείρων μας!
Οι ευχές μας θα τον συνοδεύουν!

Ανώνυμος είπε...

αλοιμονο αν δεν αγοραζε ο Βουλγαρακης τετοιο σκαφος ποιος θα αγοραζε ?? εμεις ?? βλεπετε πηγαν καλα οι "δουλειες" και στο υπουργειο δημοσιας ταξης και στο υπ. πόλιτισμου και ακομα καλυτερα στο εμπορικης ναυτιλιας ξεπουλωντας τα δυο και μοναδικα δημοσια container terminals της Ελλαδας στους κινεζους....
Αντε ρε καλοπαιδο να σε δουμε και με υπερωκεανιο σε λιγα χρονακια...γιατι απ οτι φαινεται ο ελληνικος λαος δεν ξυπναει ευκολα...