Τρίτη 22 Ιουλίου 2008



Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ διοίκησης της ΟΛΠ ΑΕ και της Cosco συνεχίζονται και ενώ απομένουν λίγα 24ωρα μέχρι να ανοίξουν οι οικονομικοί φάκελοι στον ΟΛΘ, η κυβέρνηση έβγαλε από το συρτάρι της το σχέδιο νέας μετοχοποίησης των δύο λιμανιών, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την εξεύρεση χρημάτων για να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών τα έσοδα που θα προκύψουν από την παραχώρηση των Σταθμών Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ και ΟΛΘ και τα οποία αναμένεται να ξεπεράσουν συνολικά τα πέντε δισ. ευρώ. Με τα έσοδα αυτά δίνεται η δυνατότητα στις διοικήσεις των δύο λιμανιών να αναπτύξουν και άλλες κερδοφόρες υπηρεσίες, όπως είναι ο χρυσοφόρος σταθμός αυτοκινήτων στον Πειραιά, ή η εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας που έχουν.
Στο υπουργείο Οικονομίας πιστεύουν ότι το ελληνικό δημόσιο θα μπορέσει να εισπράξει την υπεραξία των δύο εταιρειών, διατηρώντας την πλειοψηφία του 51% και δίνοντας στην αγορά ένα ποσοστό κοντά στο 24%. Η κυβέρνηση το κυβερνητικό επιτελείο εκτιμά ότι θα μπορέσει να εξασφαλίσει ένα ποσό που θα κυμαίνετε από 400 μέχρι 500 εκατ. ευρώ, δίνοντας «ανάσες» στον προϋπολογισμό του κράτους.


μηπως να πουλησουν και τα κεντρικα γραφεια κατι θα πιασουν κι αυτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: