Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

ΟΜΥΛΕ: «Πραξικοπηματικές οι ενέργειες σας»

17 Ιουλ, 2008 - 14:42 Το παρόν έδωσαν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΟΛΠ όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία των λιμενεργατών, οι οποίοι έκαναν γνωστό ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Με ανακοίνωση μάλιστα που εξέδωσαν μετά την αποχώρησή τους, και υπογράφουν τόσο η ΟΜΥΛΕ αλλά και όλα τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στο Λιμάνι του Πειραιά, έκαναν γνωστή τη στάση που κράτησαν.
«Για άλλη μία φορά καταγγείλαμε στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων τις πραξικοπηματικές ενέργειες της κυβέρνησης που έχουν ως στόχο να μεθοδεύσουν το ξεπούλημα των ΣΕΜΠΟ των δύο λιμανιών.
Συγκεκριμένα, το νομικό κενό στο οποίο στηρίχτηκαν οι παραχωρήσεις των ΣΕΜΠΟ των δύο λιμανιών ΟΛΠ και ΟΛΘ.
Οι Συμβάσεις Παραχώρησης του 2001 που είχαν υπογραφεί μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των ΟΛΠ, ΟΛΘ δεν τους δίνουν το δικαίωμα για παραχώρηση της παραχώρησης σε «τρίτους», και ιδίως λιμενικών δραστηριοτήτων.
Έχουν επίγνωση της παρανομίας τους και επιχειρούν εκ των υστέρων να την καλύψουν με τη νομοθετική ρύθμιση που πέρασαν, και που σήμερα προσπαθούν να την επικυρώσουν μέσω της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης Μετόχων.
Το γεγονός ότι ο ΟΛΠ χαρίζει στην Cosco ετήσια έσοδα 110 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 34 εκατ. ευρώ, για να εισπράξει σε αντάλλαγμα έσοδα ενοικίου 18 εκατ. ευρώ.
Την έξωση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ και την προσπάθεια υποβάθμισης και ελέγχου των εκπροσώπων των εργαζομένων σε αυτό.
Τέλος, καταγγείλαμε τον παράνομο και αντισυνταγματικό διαχωρισμό των εργαζομένων σε «νέους» και «παλιούς».
Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε το αγώνα μας, ο οποίος σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίστηκε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, μόνο συντεχνιακός δεν είναι. Αντιθέτως στόχο έχει την αποτροπή ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας, την προστασία του Δημοσίου Συμφέροντος και την προστασία του καταναλωτή από τις πρακτικές του ιδιωτικού μονοπωλίου που η κυβέρνηση θέλει να εγκαθιδρύσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: