Τρίτη 8 Ιουλίου 2008


Ο Μίχαλος, ο γνωστός σε όλους μας πρόεδρος του ΕΒΕΑ, έκανε «παρέμβαση» σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και του «πολιτικού συστήματος» δηλαδή του κομματικού κατεστημένου στο οποίο ο ίδιος συμμετέχει. Στην «παρέμβαση» αυτή ανέφερε ότι από την εικόνα που παρουσιάζεται με την επικρατούσα διάχυτη διαφθορά, «αδικείται και απαξιώνεται το πολιτικό σύστημα και ο επιχειρηματικός κόσμος».
Σε ό,τι αφορά τον επιχειρηματικό κόσμο, η αναφορά την ομολογίας της Siemens δεν αποτελεί ούτε άδικη απαξίωση. Το ίδιο συνέβη με πλήθος άλλων «επιχειρηματικών δραστηριοτήτων» όπως τα καρτέλ, οι δωροδοκίες, η διαμεσολάβηση χρηματιστηριακών εταιριών σε διακίνηση μαύρου χρήματος κλπ.
Σε ό,τι αφορά τώρα το πολιτικό σύστημα περί του οποίου πρόσφατα άρχισε να κόπτεται ο Μίχαλος, πρέπει να του θυμίσουμε ότι αυτός και συνεπικουρούσης της κόρης της Πετραλιά, είναι οι μόνοι δύο Ελληνες που εστράφησαν νομικά κατά απεργών.
Θα ήταν λογικό τώρα με τις επικείμενες διακοπές της ΔΕΗ, λαμβάνοντας υπόψη την γνωστή καραμέλα περί του «συνόλου» που επικαλείτο τον καιρό εκείνο, να στραφούμε κατά εκείνου που ο ίδιος μετέχει και στο ΔΣ της ΔΕΗ. Το «πολιτικό σύστημα», δηλαδή το κομματικό κατεστημένο Μίχαλε, δεν έχει ανάγκη να το αδικήσουν και να το απαξιώσουν κάποιοι άλλοι, τρίτοι. Το κάνει μόνο του συμμετέχοντας στην διαφθορά, αρνούμενο τον έλεγχο, επιδιώκοντας την φίμωση αυτών που αποκαλύπτουν τα κακώς κείμενα ή το επικρίνουν όπως εξάλλου έχουν το δικαίωμα να το κάνουν, και υποβάλλοντας επικοινωνιακού σκοπού αγωγές ή μηνύσεις - οι οποίες αργότερα «μπαίνουν στο αρχείο» - σε απεργούς που ασκούν ένα Συνταγματικά θεσμοθετημένο νόμιμο δικαίωμα τους.
Όλα αυτά μάλιστα τα κάνει δια των ανεπισήμων εκπροσώπων - αλλά επισήμων στελεχών του - με την συχνή, γραφική, παρουσία τους στα τηλεοπτικά παράθυρα. Με τέτοιου είδους πιέσεις όπως αυτή του Μίχαλου σήμερα στην εκδηλωση του ΕΒΕΑ, δεν εξαγοράζονται «μεταπηδήσεις-μεταγραφές» στην κεντρική πολιτική σκηνή.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ BLOG PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια: