Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

Επικοινωνιακό θρίλερ με τη σύμβαση ΟΛΠ με MSC και την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Σε θρίλερ εξελίσσεται εν μέσω καλοκαιρίου η υπόθεση που αφορά το κατά πόσο παραβιάζει τον θεμιτό ανταγωνισμό η σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ ΟΛΠ και MSC. Το πρωϊ διέρρευσε ότι υπήρξε απόφαση με συγκεκριμένο περιεχόμενο, αθωωτικό για τους εμπλεκόμενους.
Ακολούθησε αναστάτωση και άρχισαν τα τηλεφωνήματα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Τα παιχνίδια ισορροπίας και εντυπώσεων κορυφώθηκαν αργά το μεσημέρι.
Τελικά η εικόνα έχει ως εξής:
Σήμερα διασκέφτηκε η Επιτροπή Ανταγωνισμού και οριοθέτησε την απόφασή της σε επίπεδο ουσίας χωρίς όμως να ληφθεί η τελική απόφαση. Θα ακολουθήσουν και άλλες διασκέψεις στην πορεία. Η κρίσιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής είναι προγραμματισμένη τον Σεπτέμβριο όπως είπε στη Βουλή ο πρόεδρος της Επιτροπής Σπύρος Ζησιμόπουλο.
Το κλίμα ότι η σύμβαση είναι νόμιμη κυριάρχησε σήμερα, όμως κάποιοι έκαναν λόγο για ύπαρξη σε συγκεκριμένη περίοδο κάθετης σύμπραξης μεταξύ ΟΛΠ και MSC και δεν μπορεί να αποκλεισθεί η πρόταση για επιβολή προστίμου. Για την κατηγορία του αθέμιτου ανταγωνισμού μέσω διακριτής μεταχείρισης δεν υπήρξαν στοιχεία και αναμένεται απαλλαγή.
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού αναμένεται να κάνει και συστάσεις στην ΟΛΠ ΑΕ για προσεκτικότερη διανομή γερανογεφυρών στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: