Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

Δύσκολη η συνδιαχείριση

14 Ιουλ, 2008 - 18:29 Το «αγκάθι» των αντιδρούντων λιμενεργατών και το «πτωχό» του εύρους του χώρου εναπόθεσης εμπορευματοκιβωτίων αποτελούν τα στοιχεία που συνεξετάζουν αυτή την ώρα ΟΛΠ και COSCO, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της τελικής συμφωνίας, με ορίζοντα το φθινόπωρο.
Τα δύσκολα σημεία της περιόδου της συνδιοίκησης που είναι η επόμενη χρονιά λόγω της μορφής του εμπορικού λιμανιού και των επισημασμένων αδυναμιών του στους χώρους εναπόθεσης που χρησιμοποιούν από κοινού σήμερα οι προβλήτες του εμπορικού λιμένα, ο οποίος κατά τα δύο τρίτα περνά στην COSCO από το 2009 είναι και το αντικείμενο του πρώτου κύκλου συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών.
Οι διαπραγματεύσεις αναμένονται «σκληρές», καθώς δεν υπάρχουν και για τις δύο πλευρές περιθώρια εσφαλμένων υπολογισμών. Οι μεν, θα λογοδοτήσουν στη γενική συνέλευση και στις χρηματιστηριακές αρχές αν κάτι «στραβώσει» και κατ' επέκταση στη Δικαιοσύνη, οι δε, επίσης στους επενδυτές που ύστερα από το γνωστό σοκ με τις διαφορές τιμής επένδυσης αναμένουν απτά αποτελέσματα για τη σύμβαση, που ουσιαστικά αποτελεί και την στρατηγική επένδυση της COSCO στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από το theseanation

Δεν υπάρχουν σχόλια: