Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Δελτίο Τύπου 12/6/2008

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
(ΟΜ.Υ.Λ.Ε.)

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΩΝ
ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ Ο. Λ. Π.
Πειραιάς 12.6.2008


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι μάσκες για μία ακόμη φορά έπεσαν. Η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΟΛΠ πριν από μία εβδομάδα, στην αγωνιώδη προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν στην κοινή γνώμη το ξεπούλημα των Σ.ΕΜΠΟ των Λιμανιών, έστησαν ένα επικοινωνιακό παιχνίδι με έμφαση στο ΔΗΘΕΝ πακτωλό των χρημάτων που θα εισρεύσει στα δημόσια ταμεία.
Τα οικονομικά στοιχεία των επόμενων ημερών ακόμη και από τους ίδιους, τους άκρατα φιλελεύθερους εγχώριους και διεθνείς χρηματιστηριακούς φορείς τους διέψευσαν, με αποτέλεσμα τη διεθνή γελοιοποίηση τη χώρα μας.
Θυμίζουμε:
Τα 4,3 δις ευρώ που θα εισέπρατταν από το ξεπούλημα του λιμανιού, την επόμενη ημέρα αποδείχτηκαν 490 εκ. ευρώ
Η σταθερή απόδοση ενοικίου από 100 εκ. ευρώ που αρχικά ανακοινώθηκε, με τα υπαρκτά δεδομένα αποδεικνύεται ότι δεν ξεπερνά τα 18 εκ. ευρώ. Επισημαίνουμε ότι η κερδοφορία του ΟΛΠ για το 2007 ήταν 34 εκ. ευρώ.

Σήμερα το πρωί, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΔΣ/ΟΛΠ, μαζί με εκπροσώπους της ΟΜ.Υ.Λ.Ε., της Ένωσης Λιμενεργατών, της ΓΣΕΕ, φορέων και κομμάτων, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο ΔΣ του ΟΛΠ. Το Δ.Σ. είχε ειδοποιηθεί για τις προθέσεις τους και το περιεχόμενο της διαμαρτυρίας. Το αναμενόμενο θα ήταν πριν προχωρήσει στη λήψη οποιασδήποτε απόφασης να ακούσει τουλάχιστον τις αιτιάσεις τους. Δεν το έκανε, αντιθέτως προτίμησε να εκτεθεί για μία ακόμη φορά, επικυρώνοντας σε χρόνο μηδέν και πριν φτάσει η αντιπροσωπεία, το πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού, που αφορά το μέλλον του λιμανιού και της πόλης του Πειραιά για τις επόμενες γενιές.
Αποδεικνύουν με αυτό τον τρόπο ότι εξακολουθούν να λειτουργούν ως απόλυτοι συνένοχοι στο διαπραττόμενο έγκλημα. Προτιμούν να μετατρέπουν τους εαυτούς τους συνειδητά, σε όργανα απλής γραμματειακής διεκπεραίωσης ή έγκρισης μιας «απλής αποτύπωσης αριθμών». Δεν διστάζουν να εμπαίξουν τους εργαζόμενους και τους φορείς του Πειραιά. Η όποια απόφαση είναι και νομικά ελεγχόμενη.
Οι εργαζόμενοι μαζί με τους φορείς της πόλης και το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν τη σημερινή παρωδία και δηλώνουν την αδιαπραγμάτευτη βούληση να αγωνισθούν μέχρι τέλους για την αποτροπή του ξεπουλήματος των Λιμανιών.


ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΧΘΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΜΕΣΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ,ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΛΠ.
ΙΣΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΧΛΕΥΑΖΕΙ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΥΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΡΓΑ.