Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Θεσ/νίκη

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ κανονικά στην εργασία τους από σήμερα οι 187 λιμενεργάτες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ ΟΛΘ Α.Ε. και Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδας και την υπογραφή χθες σχετικού πρακτικού.
Οι λιμενεργάτες, όπως είπε στη «Ν» ο πρόεδρος της ΟΦΕ, Συμεών Λευθεριώτης, αποφάσισαν τη λήξη των κινητοποιήσεών τους μετά την επίτευξη συμφωνίας που κατοχυρώνει τα εργασιακά τους δικαιώματα. Οι υπογραφές «έπεσαν» στα γραφεία της ΟΛΘ Α.Ε. και αφού πρώτα είχαν αποφασίσει υπέρ της συμφωνίας και τα τρία σωματεία (σημειωτών, εποπτών, λιμενεργατών).
Έτσι ομαλοποιείται πλήρως η λειτουργία του λιμανιού σε ό,τι αφορά στο συμβατικό φορτίο αλλά προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν για το ΣΕΜΠΟ αφού οι χειριστές, ενταγμένοι στη δύναμη της ΟΜΥΛΕ, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και τον Ιούνιο, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του δ.σ. της Ομοσπονδίας.
Τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι της ΟΛΘ Α.Ε.
Οι λιμενεργάτες ωστόσο δήλωσαν απολύτως ικανοποιημένοι από τη συμφωνία αφού: Δεν θα εφαρμοσθεί το Π.Δ. 178. Θα συνεχίσει να ισχύει ο ν.2688/99. Η ΟΛΘ Α.Ε. θα διατηρήσει το σύνολο του λιμενεργατικού προσωπικού. Επίσης δόθηκε η διαβεβαίωση από τη διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε. ότι μέσω της νέας ΣΣΕ θα καταβληθεί το 80% των αργιών και υπερωριών του 2007, ενώ στις περιπτώσεις εθελουσίας εξόδου θα υπάρξει ειδική πρόνοια για όσους αποχωρήσουν.
Η λήξη των κινητοποιήσεων των λιμενεργατών ελπίζεται ότι σταδιακά θα συμβάλει στην επιβολή κανονικών ρυθμών λειτουργίας οπότε θα αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί για τις επαγγελματικές τάξεις που συναλλάσσονται ή εξυπηρετούνται από το λιμάνι.
Χθες, αγανακτισμένοι οδηγοί φορτηγών απέκλεισαν συμβολικά την πύλη 16 του λιμανιού, ζητώντας την αύξηση του ρυθμού φορτοεκφόρτωσης των φορτίων στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων.
Οι οδηγοί συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή δ/ντα σύμβουλο του ΟΛΘ, Αρχοντή Γρηγοριάδη, και αφού απέσπασαν τη δέσμευσή του για νέα συνάντηση σήμερα, για να του εκθέσουν το πρόβλημα, αποχώρησαν.
Εν τω μεταξύ, σε ό,τι αφορά το διαγωνισμό για την παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ σε ιδιώτη ο δ/νων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε., κ. Τσάρας, δήλωσε πως αν δεν υπάρξουν εμπλοκές δικαστικού χαρακτήρα, οι οικονομικές προσφορές θα αποσφραγιστούν μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Είναι γνωστό βεβαίως ότι έχουν κατατεθεί μέχρι τώρα τρεις ενστάσεις που αφορούν στα δικαιολογητικά που υποβλήθηκαν.
Ο κ. Τσάρας εκτιμά ότι μία εκ των τριών υποψηφίων εταιρειών -Dubai, Hutchison, Cosco- θα αναλάβει τη διαχείριση του ΣΕΜΠΟ με την είσοδο της νέας χρονιάς και αφού προηγουμένως καταλήξουν όλες οι τυπικές διαδικασίες.
ΑΝΝΗ ΚΑΡΟΛΙΔΟΥ
Από τη Ναυτεμπορική 6/6/2008

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να τος και ο Συμεων !!! Ο αδουλευτος και με κληρονομικο δικαιωμα προεδρος της ΟΦΕ το μονο που ξερει να κανει ειναι οι υπογραφες αισχους που βαζει εδω και εκει για να ικανοποιησει τις προσωπικες του φιλοδοξιες και τα σχεδια του μπαμπα του.
Α ρε ξεφτιλες που θα πατε ??? θα ξυπνησουν καποια στιγμη και οι υπολοιποι και σας σας στειλουν εκει που πρεπει !!!!!
Υποτελεις και γλειφτες της εξουσιας!!!
Οσφυοκαμπτες του κερατα

Ανώνυμος είπε...

Τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα κινητοποιησεων ουτε ακουστηκε πουθενα ο δοτος και πουλημενος προεδρος της ΟΦΕ που ακολουθει πιστα τα χναρια του μπαμπα του απο τον οποιο κληρονομησε την Ομοσπονδια του κωλου...
Η μονη φορα που βγαινει ειναι τωρα για να επιβεβαιωσει το ξεπουλημα των εργαζομενων και του αγωνα

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
ΟΙ ΧΕΙΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ
ΤΥΠΟΥ ΛΕΥΤΕΡΙΩΤΗ ΜΠΑΜΠΑ ΚΑΙ ΓΙΟΥ ΘΑ
ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΣΩΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΣΑΡΚΙΟ ΤΟΥΣ.
ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΓΡΑΦΙΟ ΚΑΙ ΘΡΕΦΕΙ ΚΟΛΟΥΣ Ο ΑΛΗΤΗΣ.
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΕΩΝ ΛΕΥΤΕΡΙΩΤΗ ΚΑΙ ΝΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΦΕ.

Ανώνυμος είπε...

οντως υπαρχει ζητημα και ηθικο αλλα πρωτιστος ποινικο οσον αφορα την ολη
διαχειρηση της εγκαταστασης του αναδοχου για το ΣΕΜΠΟ.
Οι κατηγοριες που πρεπει να αποδοδοθουν στον υπουργο και στον κυριο Αναστασοπουλο ειναι βαρυτατες.
Οι γνωριζοντες το θεμα ξερουν πολυ καλα τη παιχνιδι παιχτηκε με την μετοχη του ΟΛΠ και ποσο τελικα ανακριβι ηταν τα στοιχεια που εδωσε στην δημοσιοτητα ο κυριος υπουργος

Ανώνυμος είπε...

Κοφτε το δουλεμα ρεεεεεεεεεεεεεεεε! Για να μην χασετε τα "μαυρα" σκιζετε τον κωλο σας!

Forza προεδρε να ξεπλυνεις τη βρωμια της ΟΦΕ!