Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Για το λιμάνι του Πειραιά στην εκπομπή «Ραδιο-φονικά» με τους Γιώργο Κύρτσο και Κάτια Μακρή:

Γιώργος Γεωργακόπουλος
(πρ ομοσπονδίας υπαλλήλων λιμανιών Ελλάδος)
«Από την πρώτη στιγμή έχουμε πει την αλήθεια, ότι πρόκειται για ένα επικοινωνιακό τρικ και θέσαμε κάποια ερωτήματα γιατί γνωρίζαμε ότι η κυβέρνηση και η διοίκηση ήθελε να αντιστρέψει την κοινή γνώμη προσπαθώντας όχι να ενημερώσει, αλλά να δημιουργήσει μια αίσθηση ότι αυτό που επιχειρεί να κάνει θα έχει τουλάχιστον οικονομικό πλεονέκτημα, διότι τίποτα άλλο δεν υπάρχει».

«Η παρούσα αξία με επιτόκιο σε καμία περίπτωση δεν υπερβαίνει τα 490 εκατ, τόσο χαμηλή είναι και αυτό θα αποκαλυφθεί τις επόμενες μέρες. Από το Χονγκ Κονγκ μιλάνε για 500 εκατ. Και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουν αυτές οι επενδύσεις που λέγονται, τα 650 εκατ, διότι το επιχειρησιακό σχέδιο του ΟΛΠ στη μέγιστη δυνατότητα, είναι 350 εκατ. Τι θα κάνουμε τα 650; Θα σκάψουμε το Πέραμα να κάνουμε λιμάνι; Ή θα φτάσει μέχρι τη Σαλαμίνα; Αυτά δεν μπορούν να γίνουν».

«Είναι και η όλη μεθοδολογία. Έχετε ξαναδεί πριν καν ανοίξει ο διαγωνισμός, 10 λεπτά μετά, να τρέχουν στο Μάξιμου να αναγγείλουν όλα αυτά τα πράγματα; Γιατί αυτή η βιασύνη; Τι θέλανε να κρύψουν ή να διαμορφώσουν στην κοινή γνώμη;»

Έστω ότι ισχύει ο υπολογισμός της εταιρίας με τα 500 εκατ, αξίζει μια τέτοια ιδιωτικοποίηση;
«Εμείς διαφωνούμε με την ιδιωτικοποίηση και δεν περιμένουμε το κόστος. όμως, όχι μόνο δεν συμφέρει, διότι αυτό που δίνεται, δίνεται με μια προοπτική πολλών επενδύσεων και αλλαγής του λιμανιού, κάτι που μπορεί να γίνει με τα δικά μας κεφάλαια. Αν το δούμε στατικά, το λιμάνι θα μπει μέσα, διότι ούτε τα 500 θα υπάρχουν γιατί αυτά στηρίζονται σε ποσοστό επί των εσόδων.
Αν πάρουμε τα σημερινά έσοδα, θα είναι μικρό το τίμημα».

«Ο υπουργός λεει ότι χάσαμε τη λαλιά μας, αλλά εμείς λέμε ότι καλύτερα γελά όποιος γελάει τελευταίος, δεν τρέχουμε. Βγήκε με έναν τρόπο που ήταν υπερφίαλος».

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ.ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΤΟΣΟ ΜΑΚΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ? Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΟΣΤΕ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΙ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ.
ΕΔΩ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΓΙΑ 50 ΕΥΡΟ ΤΟ
ΜΗΝΑ ΓΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΑΘΡ0ΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ 50*600=30000 ΕΥΡΟ
ΑΡΑ ΣΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ 30000 ΕΥΡΟ
ΑΡΑ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ.
ΚΑΛΑ ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ?
ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

ειμαι θεσσαλονικιος και το μονο που εχω να πω ειναι οτι στεναχωρηθηκα για τους θεσσαλονικιους λιμενεργατες.
Δεν ειμαστε ολοι το ιδιο και σας πληροφορω οτι η συντριπτικη πλειοψηφια του θεσσαλονιτικου λαου
ειναι αντιθετη με την καθε λογης παραχωρηση του λιμενα.
Το μηνημα θα το παρει ο Καραμανλης στις ευροεκλογες.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε των 12:16 σε καμια περιπτωση δεν τσουβαλιαζουμε ολον τον κοσμο της Σαλονικης. Ισα ισα πιστευω οτι πραγματι υπαρχει καλο δυναμικο και εκει για την ανατροπη αυτων των σχεδιων.
Μιλαμε μονο για μια συγκεκριμενη ομαδα η οποια ομως καθοδηγειται απο εδω ( Αθηνα ) απο την πουλημενη Ομοσπονδια ( ΟΦΕ )

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε των 11.47 μμ, κατά τη γνώμη σου δεν έχεις κάνει σωστό υπολογισμό ;
Εσύ σε ποιο πανεπιστήμιο τα έμαθες ;
Στη Τιμισοάρα ;
Και βέβαια είναι σωστά τα νούμερα όπως τα υπολογίζεις.
'Οταν νοικιάζεις ένα διαμέρισμα για 50 χρόνια με ίσης χρονικής διάρκειας συμβόλαιο λογικό δεν είναι να αναγάγεις τα ποσά σε αυτό το χρονικό ορίζοντα ;
Επίσης, δεν είναι λογικό συν το χρόνο να αυξάνεται το αντίτιμο που λαμβάνεις ως εκμισθωτής με βάσει μια συμφωνία που έχεις κάνει σε πρώτο χρόνο και είναι δεσμευτική για τον μισθωτή ;
Μάλλον, αλλού θα πρέπει να ψάχνεις τους μαλάκες...

KAKARELOS είπε...

ΓΝΗΓ

KAKARELOS είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΗΝΟΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΟΘΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΙΝΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ Η ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΗ ΣΤΙΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΕΛΜΑΤΟΣ ΜΑΣ.ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΕΙΣ ΔΟΥΛΙΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΑΚΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΟΤΣΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥΛΙΣΑΝΕ.......

KAKARELOS είπε...

Τα σωματεία λιμενεργατών Ελλάδας καταδικάζουν και ζητούν να σταματήσει η διαδικασία ελευθερώσης του επαγγέλματος μας.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ
ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 120 Π 4
Να πάρουν τον νόμο πισω 3919/2011. Γιατί οι φορτοεκφορτώσεις των εμπορευμάτων στα λιμάνια γίνονται με τις διατάξεις του ν 5167/32 και στην ξηρα διενεργούνται σύμφωνα με τον νόμο 1082/80.Οι λιμενεργάτες εφοδιασμένοι με επαγγελματικές άδειες και βιβλιάρια δεν ασκούν επιχείρηση αλλά όπως έχει νομολογηθεί και από τα ανώτατα δικαστήρια ΑΠ ΣΤ.Ε είναι μισθωτοί με σύμβαση εξαρτώμενης εργασίας αόριστου χρονο και οι αμοιβές τους με μισθό η ημερομίσθιο η κατά μονάδα εργασίας καθορίζονται από τη ΕΡΦΚ .
Σχετικά με το επάγγελμα του φορτοεκφορτωτή
Παρά την άδεια εργασίας ,ανοίγει ο δρόμος να μπουν ιδιώτες να γίνουν εταιριες και στις φορτώσεις όπου υπάρχουν εργάτες εφοδιασμένοι με επαγγελματική άδεια να μείνουν άνεργοι. Όπως έγινε στη COSCO είναι ιδιώτης. Ο εργολάβος έχει εργάτες ότι ράτσα και χρώμα θέλεις. Tους απασχολεί όποτε τους χρειάζεται με ημερομίσθιο Πακιστάν χωρίς ασφάλιση με αποτελεσμα να χάνει το ΙΚΑ και το Ελληνικο κράτος εκατομμύρια εύρο κάθε μηνα.Ευνοουμε την μαύρη εργασία δίνουμε δουλειά σε παράνομους αλλοδαπούς και αυξάνουμε την ανεργία.

Εμεις σαν λειμενεργατες εχουμε παραδοσει τα στρατιωτικα μας βιβλιαρια στα κατά τοπους λιμερχεια και ειμαστε υπευθυνοι γαιτην φορτωση στρατιωτικου υλικου.Κατα καιρους εχουμε φορτωσει και ξεφορτωσει και φυλαξει λογω αδυναμιας του λιμεναρχειου αρματα και οπλα σε κοντεινερ.Αν θα φυγουμε εμεiς ποιοι θα τα φορτωνουνε ?οι αλβανοι και οι πακιστανοι? Oταν ανοίγουμε το επάγγελμα του φορτοεκφορτωτή μήπως πρέπει να το δούμε πιο σχολαστικα.Εμεις δεν είμαστε ούτε κομμωτες ούτε φαρμακοποιοι ούτε φορτηγατζήδες ούτε δικηγοροι.Ο δικηγόρος από την Αθήνα θα κάνει μια εταιρία στην Καβαλα με δυο δικηγόρους και θα έρχεται να εργάζεται. Ο κομμωτης θα πάει το πρωί και θα ανοιξει το μαγαζί του. Ο ταξιτζής και ο φορτηγατζής θα βαλουν το κλειδι στα αυτοκίνητα τους και θα πάνε στην δουλεια .
ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΕΙΕΣ ΦΟΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΕΣ?
Στην ΟΦΕ ομοσπονδία φορτοεκφορτωτών Ελλάδας ανήκουν 220 σωματεία με 6500 εργαζομένων με ιδρυση το 1927. Με αντικείμενο φορτώσεις λιμανια,τραινα,λαχαναγορες,κρεαταγορες που όλοι πληρώνουν κάθε μηνά εισφορές χιλιάδων εύρο στο ΙΚΑ. Αυτοί θα μεινουν ανεργοι.Θα φύγουμε εμείς να μπουν οι αλλοδαποι? Καταστρεφουμε τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα που έχει μεινει στη χωρά . Ευνοούμε το κεφάλαιο και τους μεγαλοκαρχαρίες ιδιωτες.Τι θα γίνει όλος αυτός ο λαος. Δεν σκεφτεστε και δεν προβληματίζεστε το αύριο που περιμένει αυτήν τη χωρα?